Журналистът Десислава Ризова: Българските медии имат око и сетивност за това, което преживяват българите зад граница

  • 19 юни 2024 13:25

  • 451
  • 5
Журналистът Десислава Ризова: Българските медии имат око и сетивност за това, което преживяват българите зад граница
© Булфото, архив

Няма да се съглася с колегите от чужбина, че българите в чужбина не присъстват достатъчно в медиите. Съжалявам, присъстват достатъчно. Това каза журналистът от бТВ Десислава Ризова на Деветнадесетата световна среща на българските медии, която се провежда в Украйна. Тя взе участие в панела „Българите по света в медиите“. 

Ризова даде пример с отвлечен моряк от бесарабските села при атака в Керченски проток. Тя и оператор изминали три хиляди километра, за да отидат до мястото, да намерят неговото семейство и да разкажат неговата история, и неговото семейство да се свърже с руските власти или да се помоли за милост и по-добро отношение към този човек. 

„Когато има история и когато има истинска нужда, България обръща внимание“, каза тя.

Председателят на СЕМ Габриела Наплатанова: Ролята на журналистите е да съхранят възможността хората с непримирими дори различия да си говорят

По думите ѝ, хората в Украйна са се научили да живеят във войната. Животът продължава и тези хора са истински герои с това, че се научиха да живеят в тези условия", отбеляза тя. 

"Поздравявам тези хора и ги уверявам, че българите по света, когато е необходимо и когато нещо важно се случва, независимо дали е хубаво, или лошо, българските медии имат око, имат сетивност за това, което те преживяват и се надявам това да продължи да бъде така, отбеляза Ризова.

Тя заяви, че никога не е отказала задача, „защото е на гадно място“ или „защото е неприятно“. „Ние това работим“, каза журналистът.

Журналистът Тотка Нинова: Освен да информират и коментират, медиите трябва да образоват и възпитават

Темата на тазгодишното издание на срещата е „Медии и общност“, а събитието се провежда на място и чрез онлайн видеовръзка. Форумът ще продължи до 21 юни, а дискусиите ще са в три града – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
451 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Истина

2024.06.19 | 16:34

5
Тази Ризова спа с половината депутати от Тройната коалиция. Вероятно продължава и сега.

2024.06.19 | 14:38

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Teodora Andreas Berlin

2024.06.19 | 13:49

3
Slavi Trifonov se drogirva v Sofia i Ni prechi
Maika

2024.06.19 | 13:33

2
3deza nema Pari

2024.06.19 | 13:33

1
Ne e tvoi Problem ne e tvoita religia

Добави коментар

Водещи новини