Одермат и Фелер са фаворитите в Банско

  • 09 февруари 2024 10:48

  • 294
  • 0
Одермат и Фелер са фаворитите в Банско
© WINBET

WINBET отбелязва официалното си партньорство на Световната купа в Банско с разнообразни предложения за залози

Най-добрите скиори на планетата сред мъжете в слалома и гигантския слалом и слалома ще се състезават на 10 и 11 февруари в Банско в стартовете за Световната купа, при това с рекорден брой участници за сезона, сред които и българската надежда Алберт Попов.

WINBET е официален партньор на стартовете от Световната купа по ски – алпийски дисциплини в Банско. Пълнолетните зрители на състезанията са добре дошли в  специално изградената фен-зона на WINBET, където ще могат да се срещнат с най-успешният български футболист на всички времена Христо Стоичков и да участват в в наградната игра на WINBET за комплект ски Atomic REDSTER G9 REVOSHOCK s +X 12 GW. Пълните правила и условия на играта са публикувани тук

WINBET предлага и разнообразие от възможности за спортни залози, включително пазари за победител и за класиране в Топ 3 на двете дисциплини, както и индивидуални „двубои“ между представянето на различни състезатели.

Всички актуални звезди на гигантския слалом, начело с убедителния лидер за Световната купа Марко Одермат, ще участват в събота, 10 февруари. Швейцарецът е пълен хегемон през сезона и спечели и петте старта в тази дисциплина, което го доближава и до третия му пореден Голям кристален глобус.

Одермат е и фаворитът за победа в събота, като коефициентът му на winbet.bg е красноречив – 1.30* за триумф и 1.11 за място на подиума. В отсъствието на контузения Марко Шварц (Австрия), за класиране в Топ 3 сигурни изглеждат също Жан Краньец (Словения) и Филип Зубчич (Хърватия), и давамата с коефициент 2.37 за влизане в тройката и 9.00 за победа в състезанието. Зубчич вече е побеждавал тук, така че залог за негово попадане на подиума е здраво подкован.

В гигантския слалом, WINBET предлага и възможност за залози в своеобразни двубои между отделни състезатели. Сред множеството предложения, директният двубой между норвежките слалом-майстори Атле Ли Макграт и Хенрик Кристоферсен е сред най-интересните. Последният е по-постоянният от двамата и неслучайно е пети в класирането в GS за сезона със 178 точки, пък и бе по-добър от Макграт в четири от петте досегашни старта от тазгодишния състезателен календар. Затова и изборът на фаворит на WINBET в този двубой е Кристоферсен.

На слалома в неделя, с най-големи шансове за победа на сайта на WINBET е водачът в класирането за трофея в дисциплината Мануел Фелер от Австрия (3.90), както и другите двама оцелели победители през сезона, швейцарецът Даниел Юл (7.00), който спечели в Шамони миналата седмица и Линус Щрасер от Германия (5.00). Както вече стана дума, доскорошният водач за Световната купа Марко Шварц е с тежка контузия, която го извади от състезанията до края на сезона.

България ще бъде представена в слалома от аса ни Алберт Попов (коефициент за място на подиума 67.00 и за победа 201.00 (на колкото са оценени и шансовете на големи имена като Зубчич и Михаел Мат) и втория ни по сила състезател Калин Златков.

Лошата новина за тях е, че конкуренцията за място в Топ 3 в слалома е далеч по-силна от тази в гигантския. Осем скиори са с коефициенти под 5.00, като Фелер е логично лидер и тук (1.60), макар да не беше в тройката в последните три надпревари. Клеман Ноел (Франция) е във форма и завърши на подиума в предходните два старта и общо в три през сезона (2.20).

Третият в Топ 3 през сезона е доста често неочакван гост там, като ако се спази тенденцията, може да се пробва и някой измежду норвежците Атле Ли Макграт (4.50) и бившия шампион в слалома Хенрик Кристоферсен (3.90). 

АЛБЕРТ ПОПОВ: Имам качествата и съм във форма за подиум

Голямата българска надежда в слалома на състезанието от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско е Алберт Попов, който преди дни добави нови точки за ранглистата с класирането си в Шамони, Франция. Алберт бе така добър да отговори на няколко въпроса.

Кога да очакваме твоята поява на подиума след старт за световната купа?

Всеки един старт е потенциална възможност за победа. Тренировките и резултатите от тях показват, че имам качествата и съм в достатъчно добра форма, за да постигна резултат за подиум.

Тежко ли е почти постоянно да се единствен българин по световните купи?

В най-голяма степен усещам тази тежест в очакванията, които изцяло падат върху мен. Ако например австрийският отбор има пет човека на старт от световната купа, това увеличава шансовете им за успех и в същото време, всички те споделят тази отговорност, която носят.

В какво друго си толкова добър както в ските?

Като цяло обичам всички спортове и смея да твърдя, че лесно ми се отдават такива неща, но не смятам, че в друго мога да достигна този ранг, който съм в ските.

Каква е най-ниската температура, при която си се състезавал и по-различно ли е усещането?

Може би най-студените условия бяха по време на олимпийските игри в Корея (2018 година). Тогава усещането беше за -40 градуса и си спомням, че се наложи да облечем допълнителни дрехи под състезателния гащеризон, както и да облепим лицата си със защитен тейп, за да избегнем измръзвания. Определено за всички състезатели този ден беше голямо изпитание.

*Възможни са промени в посочените коефициенти. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
294 0

Свързани новини

Водещи новини