Нов уред лекува тумори

  • 09 август 2012 16:23

  • 3060
  • 0
Нов уред лекува тумори
©

Анадолу медицински център представя един от най-новите и съвременни уреди, който работи с помощта на ускоряваща линеерна технология - трубеам.

През декември 2009 година уредът се представя за ползване от фирмата Вариан, а през 2010 година започва бързото му внедрение по целия свят. Уредът има два различни модела - Трубеам и Трубеам Стх. Трубеам Стх много успешно прави стереотактична радиотерапия благодарение на листен колиматор със специален дизайн.

Кои лечения могат да се правят с помощта на Трубеам?

С помощта на моделите Трубеам и Трубеам Стх се осъществяват комплексни технологии на лечение с един уред. С помощта на фотонните и електронни енергии, които са в различна степен, много лесно се достига до всички области на тялото. Специално в радиотерапията на органи като панкреаса, белия дроб, простатата и гърдите, синхронизирайки прилаганата доза с получените образи, се осъществява проследяване на тумора в реално време. С помощта на Трубеам и Трубеам Стх се осъществяват следните главните лечебни техники:
-3Д Конформална Радиотерапия (3DCRT)
-Радиотерапия с регулируем интензитет (IMRT)
-Радиотерапия с визуално насочване (IGRT)
-Стереотактична Радиотерапия (SRS)
-Стереотактична Радиотерапия на тяло (SBRT)
-Рапични Аркове;
-Фотонни облъчвания на цялото тяло и частично;
-Електронни облъчвания на цялото тяло;

Каква е работната система на технологията?


Трубеам, като се върти около болния, показва определените дози на облъчването му по определените при заплануването пунктове. Облъчването се извършва, като се изпращат лъчите директно върху целта - туморните клетки. Специалната за уреда Рапид арк технология и едновременно туморно изследване се събират в същия уред. Системата за проследяване на дишането заедно с помощта на визуалната система дават на лицето лечител сведения за областта, която лекува.

Характеристика на системата, какви са предимствата й?

1. Продължителността на лечението се намалява до 50%. С помощта на функцията Flattening Filter Free (FFF) скоростта на дозата при висока енергия се увеличава 4 пъти, при ниска енергия - 2 пъти и осигурява лечение на болния в по кратки срокове. По този начин времето за лечение може да се намали до 2-4 минути.
2. Уредът е напълно дигитален със средството за позицииране.
3. С качеството си "Gated Rapicarc" уредът синхронирано с дишането на болния осъществява облъчването.
4. С чувствителност в милиметрични размери, давайки облъчване на тумора, със същата чувствителност успява да запази здравите клетки около него.
5. Един от редките уреди в който на същата платформа, едновременно могат да се извършват много лечебни процедури.

Надеждно лечебно средство ли е?

При наличните радиотерапични уреди е един от най надеждните. По време на лечението системата в срокове, по-къси от секунда, постоянно прави проверки по достоверността и осигурява правилното определяне на изоцентъра (центъра на полето на лекуване).

По време на лечението какво чувства болният? Буден ли е?

Болният е буден. Изисква се обаче той да лежи неподвижно в определено по-рано положение. Според полето на лечение се осигурява неподвижност на областта на лечение.

Кога болният може да се върне в нормалния си живот?

Лечението не изменя нормалния ритъм на живот на болния. След като премине определеното за този ден лечение, пациентът може да продължи нормалния си живот.

Каква е точката, осъществяваща различие в системата?

С помощта на системата Cyberknife едновременно ще може да се следи и туморът. Осъществявайки високи дози, за кратко време ще може да приключи лечението с милиметрична точност. Всички лечебни технологии едновременно могат да се осъществят с един уред.

 

Офиси в България

Офис в гр.Пловдив
Адрес:Ул. Цар Борис Обединител 128
Тел: 032/511 592
E-mail: amc.plovdiv@abv.bg

Офис в гр. София
Адрес: Бул. Г.М.Димитров 62
Тел: 02/441 06 62
E-Mail: amc_sofia@abv.bg

https://anadolubg.com

Анадолу медицински център / Турция Истанбул

+90 262 678 57 64
+90 262 678 54 90

*Платена публикация

Последвайте канала на

Novini.bg
3060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини