Къде да бъде фризерът на хладилника – горе или долу

  • 25 август 2023 14:13

  • 621
  • 0
Къде да бъде фризерът на хладилника – горе или долу
©

Да имате у дома хладилник, комбиниран с фризер, несъмнено е удобство, особено за по-малките жилища. Но на пазара се предлагат два варианта на този тип уреди – в единия фризерът е над хладилника, а в другия е под него.

Кой да изберете и кой ще бъде удобен за вас? Прочетете сравненията, които ще направим в следващите редове.

Плюсове и минуси на хладилника с горен фризер

Ако търсите хладилник с фризер, който да е икономичен и да пести електричество, за предпочитане е да изберете горен фризер. Освен че ще пести от сметките, уредът сам по себе си е по-евтин за закупуване. Това прави тези хладилници най-бюджетното решение, което можете да вземете и в краткосрочен, и в дългосрочен план.

Друг голям плюс е, че хладилниците с горни фризери са малко по-компактни на размери от другите, което ги прави добро решение за маломерни кухни.

В същото време, ще спечелите и доста повече място за съхранение в хладилната част, в сравнение с другия вид модели. Това не е за подценяване, особено при по-големи семейства, които купуват повече храна наведнъж. Но това е добра идея и за малки домакинства, които могат да съхраняват повече от останалите от деня ястия.

И накрая, фризерът е лесно достъпен, тъй като вратичката му е малка и е в горната част на хладилника, но на удобна за използване височина. За сметка на това, фризерната част не е особено голяма, така че няма да можете да съхранявате много храна за дълго време, а и ще бъде трудно да я организирате, тъй като камерата няма чекмеджета. Друг минус е липсата на диспенсър за студена вода или лед, ако държите на това.

Плюсове и минуси на хладилника с долен фризер

Моделите хладилник с фризер в долната си част са малко по-различни. Едно от основните им предимства е, че имат по-голяма фризерна част, която е разделена на чекмеджета. Това означава, че можете да замразите много повече продукти, а и да ги подредите добре и според вида им.

Макар че е по-голям като размери, този хладилник има по-малка хладилна част в сравнение с другите. Това го прави подходящ по-скоро за малки до средни домакинства, където не се купува твърде много прясна храна наведнъж.

Тези хладилници обикновено имат по-добър дизайн и могат да разполагат с диспенсъри за вода и лед, но пък цените им са по-високи от другите. Освен това долните фризери имат нужда от малко повече електроенергия и повече място в кухнята. Това обаче означава по-рядка нужда от пазаруване.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
621 0

Водещи новини