Общо 62-ма стажанти са минали през Лятната академия на А1 за пет години

  • 12 юли 2023 13:05

  • 384
  • 0
Общо 62-ма стажанти са минали през Лятната академия на А1 за  пет години
©

A1 Лятна академия стартира своето пето издание за студенти и ученици, показали отличително представяне в различни образователни инициативи през годината. Тази година, академията отвори врати за 20 младежи, които ще придобият практически знания и умения в 3 от направленията в А1: „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“ и „Маркетинг“.

От своя старт до сега, инициативата е дала възможност на 62-ма талантливи ученици и студенти да получат експертно и професионално развитие, а 90% от завършилите вече са на постоянен договор, като служители на компанията. 

И тази година младите специалисти се включват в програмата по покана на A1, като младежите идват от училища и университети като Нов Български университет (НБУ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Техническия университет-София и Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националната търговско-банкова гимназия и др.

Форматът на Лятната академия е фокусиран върху придобиване на практически умения и работа по ключови проекти под ръководството на ментор. Така участниците имат възможност за успешен старт на кариерата и развитие в избраната от тях професионална сфера, предвид многообразните сфери, по които работи компанията. По време на обучението, участниците ще могат да се включат в дизайна, разработката, мониторинга и подготовката на документация за едни от ИТ системите на фокус за компанията. Стартиращите професионалния си път, като участници в Лятната академия в направление „Мрежа и услуги“, ще могат да се докоснат до реални проекти по тестване и конфигуриране на мобилни базови станции в мобилните централи по технологии 2G/3G. Сред другите задачи, в които ще се включат, са изпитване на нови функционалности и устройства и създаване на мрежови топологии, свързани с основната мрежа за данни и др.

В направление „Маркетинг“ младите хора с отличително представяне през годината ще имат възможност да работят по проучвания за процеси и продукти, свързани с онлайн магазини и видео магазини, както и в изготвяне на маркетингови и технически изисквания за бизнес функционалности по реални проекти на А1. Сред интересните проекти, по които те ще работят през трите месеца на А1 Лятна академия, са още изготвяне на кампании за онлайн магазини, клиентски пътеки и др.

Лятната академия ще продължи 3 месеца, като студентите и учениците ще получават месечно възнаграждение за труда си, ще разполагат със служебна SIM карта и мобилен телефон, както и множество други социални придобивки. В допълнение към работата по ключови за А1 проекти младите хора ще преминат и специализирани обучения по социални и технически умения, с които да надградят придобитите в образователните институции теоретични знания и умения. 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
384 0

Водещи новини