Минеков по казуса с "Труд": Ще върнем всичко откраднато през годините, ще си върнем и откраднатата държава

  • 08 декември 2021 10:56

  • 6263
  • 111
© Булфото

Изслушването на служебния министър на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си по време на първото заседание на 47-ото Народно събрание премина добрия тон. От парламентарната трибуна се чуха обвинения, нападки и квалификации. Минеков бе извикан на изслушване заради казуса с вестник "Труд".

В началото на заседанието Любен Дилов-син от ГЕРБ заяви, че "министър на културата, предвождащ полицай, е когнитивен дисонанс".

Изслушват днес министъра на културата в НС

Този дисонанс вероятно ще трябва в продължение на три дни да бъде обясняван на г-н Бойко Борисов, докато разбере за какво става дума, отговори на нападките Велислав Минеков.

От парламентарната трибуна той обясни, че действията на Министерството на културата не са насочени към в. "Труд", а към фирмата наемател, която държи пари на държавата.

СЕМ с позиция за запечатването на редакцията на в. "Труд"

Министерството няма никакво отношение с вестника или каквато и да било друга медия. Имаме отношение към наемателя – фирмата "Южен кръст". Не коментирам нищо по отношение на споменатия от вас вестник, заяви Минеков.

"Труд" дължи 235 хил. лева на Министерството на културата

Той допълни, че когато депутатите зададат правилно въпроса за това чии са задълженията, тогава ще отговори.

Обещах да върна това, което принадлежи на министерството, и ще върна всичко, което то е загубило през годините. Тук не става въпрос само за този нещастен имот, който беше предназначен за един от най-великите институти в българската култура – Институтът за недвижимо културно наследство. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих случайно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната сграда в центъра на София – 7 етажа, открадната преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Тук не става дума за това, което връщаме към министерството. Ще върнем всичко откраднато – всичко ще дойде там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва днес, е, че си върнахме открадната държава. Честито на всички, заяви Минеков.

Той коментира и казуса с НДК, който предизвика множество дебати, обявявайки, че последните два етажа от сградата са били превзети.

Тома Биков: ГЕРБ няма да напусне офиса си, Минеков ще напусне министерския пост

НДК е в тежко състояния. Дългът е невероятен, не знам как ще се изплаща. Постепенно НДК е било съсипвано с приватизация, отдаване на имоти по всякакъв начин. Явно това е било някаква хитрина. Изглежда, че тази партия е била толкова бедна, че не е могла да си плати какъвто и да било офис. Когато изчислихме цените в района, когато пресметнахме годините, в които НДК е бил лишен от доход. Това е една загуба от близо 6 милиона лева. А иначе дългът и амортизацията доближават вече 90 милиона лева, обясни още служебният министър на културата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6263 111

Свързани новини

Коментари 111

Добави коментар

2021.12.09 | 10:01

111
Давай Минеков!Разумните хота са с теб!Всичко крадено да се връѝа!
Кристина-хотел Принцес

2021.12.08 | 23:57

110
Wald Drache-Fick die Polizei[I]: uni.su/3VSvr0 Wald Drache-Fick die Polizei[II]: uni.su/o7q3gs Wald Drache-Fick die Polizei[III]: uni.su/H1E7Z3 Wald Drache-Fick die Polizei[IV]: uni.su/altE2R
ミ●﹏☉ミПрoфeсoр Дeриoвчeв oт Пoпoвo •••

2021.12.08 | 23:56

109
Наскоро САТАНИСТКАТА ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 56[45+11] човека! Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! Не проумявяш ли, че те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите и пенсионираните-милиционери, брой ги половин милион българоубийци! Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! Боко-Сатаната НАКОЛ!
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2021.12.08 | 23:55

108
Кaнибaла Бoкo-Caтанaта НABЪЖETО!
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2021.12.08 | 23:54

107
Циганите Боко, Доган и Цветан са остриетата на Сатаната в концлагер-БГ, пратени да унищожат българският народ! Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЕ РУСКИ пари, стотици милиони на про-путинската банка „Тройка Диалог“ част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма С. Л. Е Груп с бизнес партньора си Рамадан Аталай, 2рия в ДПС, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър. Мошениците Асен и Киро също са гнусни цигани!
Лилянa Пaвлoвa

2021.12.08 | 23:53

106
Долу сатанинската антибългарска секта ГЕРБ-СДС-ДПС! Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов! Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!
ஜ۩☺۩ஜВанина Колеваஜ۩☺۩ஜ

2021.12.08 | 23:53

105
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Боко-българоубиецо гнусен, ГАД-САТАНИНСКО-БОЛШЕВИШКА, камбаната отдавна бие за теб и българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
⊙﹏⊙Cийка-Чaкaлaп дo Kaлдaръм Koкoна

2021.12.08 | 23:52

104
Факт! Отряд за наказателни поръчки на мaфията - българската гешефтура!: uni.su/YsogBi
Kaлдaръм Koкoна

2021.12.08 | 23:51

103
БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.
Севастократ Бокодер от Арбанаси: uni.su/IhOgp8

2021.12.08 | 23:50

102
Нитo eдин нoрмaлнo миcлeщ хриcтиянин нямa дa ce ocтaви дa гo инжeктирaт c oтрoвa cъдържaщa клeтки нa чoвeшки фeтуc и други нeщa убивaщи душaтa нa чoвeк (AКA ДНК). Нито „тестовете“ са тестове, нито „ваксините“ – ваксини. Единствената функция на „антиген тестовете“, ПСР „тестовете“ и т.н. е да се набутат нано-частици в носа на хората, които отказват да се „ваксинират“. Затова сега вместо „ваксинация“ ще се иска три пъти „тест“. Уж че хората имат някакъв „избор“. С „тест“ или с „ваксина“ е все едно. Целта на корона ФАРСА е да се вкарат магнитни нано-частици SPIONs в телата на хората. По този начин се образува магнитен нано-итерфейс Brain-machine interface. Милиционери-българоубийци, демаскирайте децата!: uni.su/PJXnmy

Добави коментар

Водещи новини