СЕМ изслушва кандидатите за генерален директор на БНР

  • 25 октомври 2021 10:58

  • 301
  • 0
СЕМ изслушва кандидатите за генерален директор на БНР
© Булфото (архив)

В Съвета за електронни медии започнаха изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио.

Днес своите концепции за управлението и развитието на общественото радио ще представят Милен Митев и Митко Димитров. Във вторник ще бъде изслушването на третия участник в надпреварата - Иво Тодоров.

СЕМ допусна всички кандидати до втория етап от конкурса за генерален директор на БНР

Изслушванията ще се предават директно на сайта на БНР.

Документи за участие в конкурса подадоха петима кандидати, но двама от тях – Жени Гаджалова и Светослав Костов, не бяха допуснати от медийния регулатор до третия етап на обявената процедура – изслушване.

До обявяването на нов конкурс за генерален директор на БНР се стигна след оставката на Андон Балтаков на 2 август. Тя беше приета на 4 август от СЕМ, а Милен Митев беше избран за временно изпълняващ длъжността.

Съгласно приетата от медийния регулатор процедура, след като минат изслушванията на участниците в надпреварата, на 27 октомври СЕМ ще определи с решение кандидата, избран за генерален директор на БНР.

Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай, че и на него не бъде избран генерален директор, отново час по-късно се насрочва ново заседание.

Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор, процедурата се прекратява.

Радина Лазарова
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини