Старт на политическата битка: Маски, дезинфектанти и прегради в тв студиата

  • 05 март 2021 09:00

  • 488
  • 0
Старт на политическата битка: Маски, дезинфектанти и прегради в тв студиата
© Булфото, архив

Политическата битка за новия парламент стартира днес. Ще се провежда съвсем различна предизборна кампания заради пандемията.

На фона на актуалната тема за COVID-19 избирателите ще трябва да отсеят информацията и за политиките в другите сфери, заложени в програмите на политиците. Здравеопазване, социална политика, инфраструктура, енергетиката и външна политика са сферите, по които традиционно се водят най-ожесточените спорове. Съдебната система пък се очаква отново да бъде най-горещата тема.

30 формации ще се борят за доверието на българските избиратели. 

Нов ред на участие ще има в телевизионните студиа, където по традиция партиите и коалициите излагат възгледите си за управлението на държавата. Ръководствата бяха консултирани и от РЗИ, за да изпълнят всички противоепидемични мерки.

Днес сутринта започна първият политически дебат по бТВ. В него бяха поканени Красимир Каракачанов от ВМРО, Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин от БСП за България и Йордан Цонев от ДПС. Всички кандидати трябваше да дезинфекцират ръцете си на влизане в студиото. Те бяха задължително с маски до началото на самия дебат. Между тях бе спазвана необходимата дистанция и имаше преграда.

Време за избори: Изтеглиха номерата на партиите в бюлетината

Кадър: бТВ

На различна стратегия пък заложи Nova, където вместо познатите политически фигури, заложиха на това да се чуе мнението на популярните лица - певиците Есил Дюран и Мариана Попова и актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов.

БНТ вече обявиха, че всеки делничен ден от 16:00 ч. ще излъчва дебати и диспути с политическите партии. Предизборни битки ще има и в „Панорама“ и „Референдум“.

Последвайте канала на

Novini.bg
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини