Горан Благоев напусна официално БНТ

След 28 години Горан Благоев напусна БНТ. Това обяви самият той във фейсбук. За разрива с ръководството на медията се знаеше отдавна. По националната телевиция вече има ново религиозно предаване, което пое ролята на "Вяра и общество", водено досега от Благоев.

Журналистът не спести критиките си към генералния директор и председател на УС на БНТ Емил Кошлуков.

"От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане"на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано - чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ", разказа откровено Благоев.

"Както се знае на този свят вечен е само Бог. Ние сме преходни - нашето пребиваване в БНТ също", посочи още той.

Цветанов писа до Борисов и Радев заради сваления от ефир Горан Благоев

Благоев обаче е благодарен за професионалния опит, натрупан в БНТ. Благодари и на колегите, с които е работил. 

"Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня! То неминуемо спомага за затъването на БНТ в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите съвсем колеги, защото отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който така и не разбра какво е БНТ и каква трябва да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло", продължава още Горан Благоев.

И загатва: А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при следващата ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!

Междувременно отношение по темата взе и лидерът на "Демократи за България" Цветан Цветанов, към която формация се присъедини Горан Благоев.

"Българска национална телевизия се лиши от дългогодишния журналист и водещ на най-доброто предаване за вяра, общество и религии Горан Благоев", написа бившият втори в ГЕРБ.

От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане"на институцията, която ме изгради като...

Публикувахте от Goran Blagoev в Вторник, 1 декември 2020 г.

Коментари

 1. 2020.12.02 | 11:35
  По-скоро МУТРАТА си ти,Благоев! Добре,че те отстраниха! Дълги години те търпяха да опетняваш българската православна църква!
  1. 2020.12.02 | 13:27
   Най-сетне, Благоев, сега тичкай ооколо Цветанов, той е от твоята кръвна група, ще те направи евродепутат, при Ленчето, нали за пари е всичко!
 2. 2020.12.02 | 09:24
  Това е много добра новина. Един отявлен соросоид и платен фалшификатор на българската история си заминава. Отивай на майната си. Никой няма да те съжалява. С изключение на соросоидната олигархия.
 3. 2020.12.02 | 08:19
  Още един продажен бивш гербав гъъз отива при хОеглавия шестапартаментник, още един прозД и бездарен човечец се маха от национален ефир.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет