Нова Броудкастинг Груп разшири портфолиото си

  • 13 октомври 2020 17:01

  • 1562
  • 3
Нова Броудкастинг Груп разшири портфолиото си
© Нова тв

След като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви намеренията си да придобие медийните активи на Бест Съксес Инвестмънт ЕООД, с одобрението на Комисията по защита на конкуренцията, сделката вече е финализирана. Най-голямата медийна група на българския пазар вече е собственик на още 3 телевизии и 4 радиостанции.

Към впечатляващото си портфолио компанията добави Канал 3, The Voice TV, Magic TV и радиата Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM, като навлезе за първи път на радио пазара и пазара на специализираните новинарски телевизионни канали.

NOVA купува Канал 3, два музикални ТВ канала и четири музикални радиа

„Забележителните резултати на цялата ни медийна група не само ни мотивират, но и ни ангажират да отговаряме на нарастващите очаквания на аудиторията. В жанровото многообразие, което предлагаме, ни липсваха изцяло новинарски и музикален телевизионен канал. Придобиването на  водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV напълно отговаря на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара чрез присъединяване на любими на аудиторията музикални радиостанции, сред които The Voice и Веселина, към широкия спектър от платформи на групата, е поредна важна стъпка към увеличаване на нашата аудитория“, коментира Ива Стоянова – изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Според данните на Гарб Аудиенс Межърмент България Канал 3 е най-гледаният новинарски телевизионен канал в последните 3 години, а The Voice е безспорен лидер сред музикалните ТВ канали с над три пъти повече зрители от прекия конкурент в категорията. Над 40% от аудиторията, избрала музикалното ТВ съдържание през 2020 г., се спира на The Voice TV и Magic TV.  През 2020 г. Веселина оглавява класацията, а Витоша, The Voice и Magic FM се нареждат в топ 20 на най-слушаните станции от градското население.

Със завършването на процеса по вписване на новата собственост в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел, Нова Броудкастинг Груп ще обедини  утвърдени електронни медии начело с програмата NOVA, която е лидер в българския телевизионен ефир.

Ива Стоянова: NOVA е водещата телевизия на България, всеки от нашите продукти доказва това

Запазването и развитието на новопридобитите канали в настоящите им профили ще гарантира устойчивостта на медийна среда и ще увеличи възможностите за предлагане на все по-разнообразно и качествено съдържание за зрителите и на рекламодателите.

Novini.bg
1562 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Буко Баламата

2020.10.14 | 21:15

3
Знаем за чия сметка винаги се случва глобализацията. Alex напомня, че трябва да има механизъм за рапортуване на спам и/или модерация преди публикуване.

2020.10.13 | 19:19

2
Дай една радио станция ве, какво се правиш, че нямаш лайньо
Alex

2020.10.13 | 17:39

1
Майката на съседа ми прави 69 долара / час в интернет. Тя е съкратена в продължение на 6 месеца, но миналия месец заплатата й е била 13047 долара, само че работи в интернет за няколко часа. използвайте тази връзка ,,, ===>>> Smartlife3.com/

Добави коментар

Водещи новини