"Господари на ефира": Налагаха ни цензура

  • 11 април 2012 13:04

  • 16015
  • 32
"Господари на ефира": Налагаха ни цензура
©

Скъсахме си договора с БТВ, а някои други се бият, за да работят с тях.

Това каза на пресконференция на "Глобал вижън" ООД Магърдич Халваджиян по повод свалянето на предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" от ефира на БТВ.

"Дългата ми коса и скъсаните дънки, които нося, са символ на свобода, това винаги ще бъде така и аз ще се боря за свободата", каза Халваджиян.

"В последните 6-7 месеца БТВ започна да се мъчи да налага цензура на "Господари на ефира". Върху това предаване е имало натиск много пъти да не излъчва някои репортажи, никога обаче досега не се е опитвал някой да налага цензура", заяви категорично Магърдич Халваджиян.

"Ние работим с чувство за хумор, не сме разследващи журналисти, но ние показахме някои доста нелицеприятни неща и това е факт. Никога по никаква причина не сме позволили да се поддадем на натиск, никога някой не ни е слагал маша в ръцете, няма и да се случи", каза Халваджиян.

Той призна, че първата година са работили много добре с телевизията, но накрая се е наложило да попитат БТВ дали знаят какво са си купили преди три години.

Джуди Халваджиян от своя страна заяви, че цензура не е налагана досега и няма да бъде налагана, но са се опитвали да го правят. "Телевизия като БТВ не може да си позволява това", каза още той и добави, че му се иска тази телевизия да не налага цензура по принцип на всички предавания.

Според него е безумно телевизията да налага теми, гости и репортажи в предавания на външни продуценти и в същото време да се иска от тези продуценти рейтинг и резултати. 

Джуди Халваджиян даде няколко примера за опит за цензура от страна на БТВ. Един от тях е с болница "Св. Наум". Репортажът е бил за майка, дошла от провинцията в София, за да ползва някаква невероятна апаратура в "Св. Наум", но се доказва, че такава апаратура няма. Проблемът идва от това, че въпросната апаратура е трябвало да бъде закупена с пари от "Българската Коледа". По думите на Джуди Халваджиян вследствие на разследването на предаването, са започнали разговори с БТВ за това дали всичко в репортажа е истина и дали е вярно, защото може да последват проблеми с Президентството.

Друг пример за опит за цензура е имало при репортажа за фалшивия мамолог, преглеждал служителки на БНР. Джуди Халваджиян заяви, че тогава от телевизията са искали да не се споменава нито името на БНР, нито името на директора му.

Трети пример за опит за цензура е, че в БТВ са се сърдели, когато в "Господари на ефира" са критикували БТВ Новините.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16015 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Дръндрънтанян

2012.06.19 | 02:38

32
Не съм много сигурен, че ви налагат цензура. Направете си кабелна телевизия и си излъчвайте по нея. По интернет също може да правите каквото искате. Нещо намирисва на подмазване на властта цялата работа. Как така до сега нямаше проблем, а сега вече има?!? Искате пари, май, а?
ДОЛУ ГЕРБ !

2012.06.19 | 02:38

31
Marcus Licinius Crassus, колко ти плащат, за да пърхаш с език по сфинктера на най-голямата мутра на балканския полуостров, затънал до гуша в контрабанда, корупция и не в лайна, а буквално в мърша, за да демагогстваш тука ?! Какви еврофондове бе тъпак ? Какво производство сред тоя масов фалит на малкия и средния бизнес и реално около 40 % безработица ?! Малоумници тиквени ! Естествено, че ще се подиграват със дебилната просташка измет, която ни управлява, всяка крачка им е гаф ! Жалко за Господарите на Ефира... с тях си отива и последните призраци на свобода под натиска на настъпващ тоталитаризъм !
Подтиснат зрител

2012.06.19 | 02:38

30
Нашите телевизии зависят от рекламодателите си. Те определят музиката. Спомнете си как за един ден без разследване или съдебно дело бе отстранен политически коментатор засегнал интересите на Валентин Златев и Лукоил. Коментатора не съм го виждал по екрана от тогава и му забравих името даже. Никой не смее да го покаже явно. А беше доста интересен. един с бяла коса.
Йоро

2012.06.19 | 02:38

29
Господарите са едни от малкото некорумпирани предавания Имаше малко спрямо мобилните оператори, но все пак те им бяха спонсори. А и в тази държава ако всички бяха некорумпирани колкото тях, щяхме да сме прекрасни.
Фен

2012.06.19 | 02:38

28
Единственото готино предаване
On

2012.06.19 | 02:38

27
Evala na gospodarite

2012.06.04 | 15:26

26
Сега ще го налапа веднага нова, тия от бтв са тъпаци.co
Моето име.

2012.06.04 | 14:57

25
Не съм гледал телевизия от 8 години ... за Бойко Борисов разбрах от нет-а и вицовете.
Киро

2012.06.04 | 14:55

24
Чета коментарите на доста от вас и се чудя , как може да има толкова слепи, че и в същото време глупаворазбрали новините хора ... "Господари на ефира" НАПУСНА БТВ - а НЕ че БТВ са ги свалили от ефир! Друга подробност, БТВ вече НЕ Е онова БТВ, което познавахме преди години. Всичките им новини, са подбрани с цел да депресират хората. Сутрешния блок е същатата работа. А Слави да не говорим за него, всичко е платено за да обслужва нечие интерес. (мисля, че се досещате на кого) Лично аз спрях да гледам тотално БТВ, тъй като в програмата нищо няма, само турски сериали! От какъв зор в "национален (БЪЛГАРСКИ) Ефир" да се пускат масово турски сериали! И не само, не им беше достатъчно на един ефир, че и направиха нов канал (Лейди), че там на пълна пара да си ги пускат. Единствено харесвам старото GTV или комеди канала, тъй като от време на време се намират забавни предавания. Правете като мен, за новини, гледайте НОВА, имат доста добри предавания /макар и видно ниския им бюджет с който разполагат/ И дано скоро Господари на Ефира ги видим на правилното им място, а то именно в НОВА тв !

2012.04.26 | 08:51

23
Всички като отидеха някъде викаха Ще се обадя на Господари на ефира Ще се обадя на господари на ефира.... не на полиция или някоя институция, а на тях, а сега плюете по тях. Егаси!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини