Спорт Депо възлага на SentecaCommerce внедряването на облачна платформа за електронна търговия за премиум бранда си District

  • 13 май 2020 22:01

  • 1626
  • 0
Спорт Депо възлага на SentecaCommerce внедряването на облачна платформа за електронна търговия за премиум бранда си District
©

Анонсирането на партньорството идва в момент на засилено потребление в интернет и и експанзия на бранда District в Румъния и Гърция.

„Все повече бизнес клиенти осъзнават необходимостта от гъвкави, надеждни и автоматично скалиращи решения в областта електронната търговия. Щастливи сме, че доверие ни гласуват не само търговци, които тепърва стартират онлайн експанзията си, но и проекти, като District, които имат изключително развит онлайн бизнес и то не само в България. Целта на екипа ни е да предложим потребителско преживяване и технология, които да отговорят на най-високите световни стандарти. Всички знаем, че във физическите обекти хората купуват продукт + преживяване или т.нар. “shopping experience”. Всички тенденции сочат, че битката за сърцата на потребителите вече се е пренесла не просто в интернет, а в онлайн точката на продажба. Това важи в пълна сила за ритейлъри като District, които предлагат емблематични брандове като Jordan, Nike, adidas Originals, Vans, Lacoste, Polo Ralph Lauren, Timberland и много други“.

Това споделя Емил Димитров, Главен Технологичен Директор в SentecaCommerce. „District е верига, която привлича специална категория клиенти. Предлагаме едни от най-реномираните брандове за спортна и градска мода в света и клиентите имат изключително високи очаквания по отношение на потребителското преживяване както в магазините, така и онлайн. Това са млади хора с възможности, за които интернет е втора природа и обикновено са с богат опит като онлайн потребители. Амбицията ни е да им предложим пазаруване на едно наистина високо ниво ... на едно световно ниво, защото клиентът ни е гражданин на света. Експанзията на веригата District в други държави ни изправя пред нови предизвикателства не само на бизнес ниво, но и чисто като организация и структура на бизнеса. Една от причините да се ориентираме към облачна API базирана инфраструктура е да посрещаме по-лесно пиковите натоварвания и да внедряваме по-бързо нови процеси и тенденции“ споделя Красимир Цонов, създател и изпълнителен директор на Спорт Депо АД.

Веригата магазини District и онлайн магазина DistrictShoes.bg са собственост на „Спорт депо“ АД с фокус върху премиалния сегмент спортни и лайфстайл обувки. Компанията оперира общо 28 магазина Sport Depot и District в страната, както и магазини в Гърция, Сърбия и Румъния. През 2019 г. на "Спорт депо" АД реализира 76 млн. лв. приходи като делът на онлайн продажбите възлиза на 20% от общия оборот. През 2020 компанията бележи огромен ръст в онлайн продажбите.

Платформата SentecaCommerce представлява софтуерна система, използваща микросървисната архитектура, която децентрализира и разделя различните функционалности на отделни процеси, които след това общуват помежду си в изключително бързa и гъвкавa API базирана, event-driven среда.

Този тип софтуерна архитектура осигурява на бизнесите скорост на зареждане на страниците под 1 секунда, подобрена SEO оптимизация, автоматична скалируемост при пикови натоварвания, 99.9% гаранция за наличност услугата и на базата данни, неограничена гъвкавост при интеграция на нови функционалности и услуги, и оптимизирани разходи за цялостно менажиране.

Последвайте канала на

Novini.bg
1626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини