"Скай Нюз" призна, че са хаквали имейли на граждани

  • 05 април 2012 19:37

  • 814
  • 0
"Скай Нюз" призна, че са хаквали имейли на граждани
©

Британският телевизионен канал „Скай Нюз” призна, че негови журналисти са следели частни имейли на граждани, но това е извършено в рамките на закона и в името на обществения интерес.

Телевизията признава за два такива случая от 2008 г. – с електронните пощи на семейството на Ан и Джон Даруин – инсценирали смъртта на съпруга, за да вземат застраховката.

В изявление на изпълнителния директор на „Скай Нюз” Джон Рили, публикувано на сайта на телевизията се казва, че в случая „Даруин” телевизията е предала на разследващите органи цялата придобита информация, която се е оказала ключова за разкриване на престъплението.

Изявлението на „Скай Нюз” идва на фона на продължаващите скандали във Великобритания, свързани с нелегални практики от страна на журналисти. Най-сериозните обвинения са свързани с подслушване на телефонни разговори, прехващане на лична електронна кореспонденция или директното подкупване на полицейски служители за получаване на информация. Повечето британски медии започнаха вътрешни разследвания на тези нелегални практики, припомнят наблюдатели.

Джон Рили потвърждава, че вътрешната проверка в „Скай Нюз” продължава и ако бъдат направени каквито и да е разкрития, те ще бъда предадени на полицията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
814 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини