Актрисата Моник заведе дело за дискриминация срещу Нетфликс

  • 15 ноември 2019 18:40

  • 1003
  • 2
Актрисата Моник заведе дело за дискриминация срещу Нетфликс
© Getty Images

Американската актриса Моник заведе дело срещу компанията Нетфликс, като я обвини в дискриминация в заплащането, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Актрисата твърди, че й е бил предложен договор за по-малка сума от Нетфликс, защото е чернокожа.

Моник, която е също певица и хуморист, смята, че в началото на 2018 г. компанията й е предложила "дискриминационен" договор за 500 хиляди долара, за да участва в специално предаване. Предложението контрастирало с офертите за десетки милиони долара към Крис Рок, Елън Де Дженерис, Дейв Шапел и Рики Джървейс. Една седмица след като договорът пропаднал през януари 2018 т. тя призовала към бойкот на Нетфликс и оттогава критикува компанията.

"Мосак Фонсека" съди "Нетфликс" заради филм за скандала с "Панамските документи"

"Имах избор - можех да приема онова, което смятам за дискриминация в заплащането, или да защитя онези, които са били или ще бъдат в моето положение. Реших да ги защитя", пояснява 51-годишната актриса на страницата си в инстаграм.

"Обвиненията й бяха отхвърлени от Нетфликс. "Дълбоко сме привързани към интеграцията в обществото, равенството и разнообразието и вземаме насериозно всяко обвинение в дискриминация - заяви говорител на компанията. - Смятаме, че първоначалната ни оферта към Моник бе добра".

Моник спечели "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Прешъс" през 2010 г. Предишната година тя стана водеща на собствено токшоу, което бе спряно през 2011 г. Последният засега филм с нейното участие е "Почти Коледа", излязъл по екраните през 2016 г.

Последвайте канала на

БТА
1003 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фалшива новина

2019.11.16 | 12:10

2

А Крис Рок какъв е ... може би зелен?

Hvft

2019.11.16 | 11:04

1

Любопитен ли си https://mybgdir.com

Добави коментар

Водещи новини