Над 1600 ученици посетиха Научната лаборатория на Байер за деца "Байлаб"

  • 11 ноември 2019 16:01

  • 261
  • 2
Над 1600 ученици посетиха Научната лаборатория на Байер за деца "Байлаб"
©

Над 1600 ученици на възраст от 6 до 12 години взеха участие в Научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология за деца – "Байлаб" 2019.

Инициативата, която се организира напълно безплатно за пета поредна година от Байер България, се радва на все по-голям интерес. И тази година малките изследователи се докоснаха до света на науката чрез интересни експерименти, демонстрирани от доброволци от СООПН, Аграрния университет – Пловдив и Байер България. Те бяха съобразени с възрастта на участниците и представиха важни за човека и природата процеси и явления, така че по увлекателен и забавен начин да запалят любопитството на децата към природните науки.

През 2019 година „Байлаб“ отвори врати под мотото „Малки изследователи – големи открития“ в София, Пловдив, Варна и за първа година в Бургас. Демонстрации на експериментите тази година се проведоха и пред малки пациенти в онко-хематологични отделения на болници в София, Пловдив и Варна.

„За нас е чест за пета поредна година да си партнираме с Байер по този интересен проект. Истинска радост е да видиш любопитството и жаждата за знание в очите на децата. Вярваме, че когато научават нови неща от по-големите батковци и каки – състезателите по природни науки, се вдъхновяват да вървят по техния път. Науката не е задължително далечна и непонятна, ако бъде представена по забавен, достъпен и интерактивен начин!“, коментира Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

За петте години, в които Байер организира „Байлаб“ в България, лабораторията е била посетена от над 5 600 деца.

Научната лаборатория на Байер за деца „Байлаб“ се провежда със съдействието на Регионалните управления на образованието (РУО) по градовете и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН), Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Аграрен университет – Пловдив, Младежкия културен център в гр. Бургас и Техномеджикленд.

За Байер

Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората, като подкрепят усилията за преодоляване на основни предизвикателства, свързани с нарастването и застаряването на населението в световен мащаб. В същото време, Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, а марката Байер означава доверие, надеждност и качество в цял свят. През финансовата 2018 г. в Групата работят около 117,000 служители, а компанията реализира продажби в размер на 39.6 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.6 млрд. евро, а разходите за научноизследователска и развойна дейност – на 5.2 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
261 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мария Василева

2019.11.13 | 11:57

2

Браво за инициативата!! Учениците наистина имат нужда от повече такива извънкласни занимания.

.

2019.11.11 | 17:18

1

Ей тези вършат едни от най-големите престъпления срещу човечеството, но ще си платят един ден, било на този или онзи свят!

Добави коментар

Водещи новини