За значението на добрия лидер по време на голяма промяна

  • 03 декември 2019 17:10

  • 569
  • 0
За значението на добрия лидер по време на голяма промяна
©

През последните няколко години светът се променя - в някои отношения това става бързо, в други, отнема време, но трансформацията е или ще бъде факт. В тютюневата индустрия промяната се усеща силно и се случва сравнително скоростно, което от своя страна налага ръководството на високо ниво и на мениджърите надолу в йерархията да действат решително и същевременно, гъвкаво, да са смели, но и разумни, да са отворени към новото, но без да загърбват годините опит.

Светът се променя и става бездимен, а тютюневият гигант Филип Морис Интернешънъл от производител на конвенционални цигари, се превръща в технологичен стартъп. Работата, която вършат десетки хиляди негови служители по света, променя към по-добро живота на стотици пушачи по света, давайки им по-добра алтернатива. Моментът е критичен и значението на добрия лидер в миговете преди, по време и след промяната е огромно.

Джордж Маргонис е управител на Филип Морис България и има 18 години опит в компанията. Кариерата му започва в отдел “Продажби” в гръцкия филиал на концерна. След това сe мести в централата на дружеството в Швейцария, за да заеме позицията Регионален мениджър “Стратегии за продажбите” за Европейския съюз. През 2014 година е назначен за директор на “Продажби и дистрибуция” за Гърция, Кипър и Малта.

Попитахме г-н Маргонис как започна трансформацията във Филип Морис Интернешънъл и в каква посока се движи тя:

"Внушителната трансформация, през която преминаваме днес във Филип Морис Интернешънъл, започна с една смела визия: да предостави на пълнолетните пушачи по света един по-добър избор. Ние реализираме на практика тази амбициозна визия, като разработваме продукти без дим, които са по-добрата алтернатива на продължителното пушене. До момента, за повече от 10 години, сме инвестирали над 6 милиарда долара, наели сме над 400 научни изследователи и експерти, които да разработят продукти, които да са по-добра алтернатива на продължителното пушене. Тук е важно да отбележа, че всички тези продукти са насочени към пълнолетни пушачи и към хора, които иначе биха продължили да пушат."

Прочети цялото интервю и научи повече за трансформацията във Филип Морис България в специалния проект на Novini.bg

Материалът е изготвен с подкрепата на Филип Морис България   

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
569 0

Водещи новини