PPF Group купува bTV

  • 28 октомври 2019 01:30

  • 2458
  • 1
PPF Group купува bTV
©

Central European Media Enterprises Ltd. (“CME” или „Дружеството“) (NASDAQ/Prague Stock Exchange: CETV) днес обяви, че е постигнато окончателно споразумение да бъде придобита от филиал на PPF Group N.V. (“PPF Group”) в парична транзакция, оценена на приблизително 2.1 милиарда американски долара.

СМЕ е мажоритарен собственик на bTV Media Group.

Според условията на споразумението, притежателите на всички емитирани и дължими обикновени акции на CME от клас А ще получат $4,58 на акция. Тази оценка представлява премия от приблизително 32% спрямо цената на акциите на CME преди съобщението от 25 март 2019 г., според което Дружеството започва процедура по преглед и оценка на потенциални стратегически възможности, които стоят пред компанията.

Джон Билок, Председател на Борда на директорите на СМЕ, каза: „Специалният комитет на Борда, заедно с нашите съветници, направи обширен преглед на възможностите със значителен брой заинтересовани страни в стратегическо и финансово отношение. Днешното съобщение потвърждава нашия приоритет да доставяме стойност на всички акционери”.

В съвместно изявление, Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, главни изпълнителни директори, казаха: „През последните 6 години, докато трансформирахме бизнеса и осигурихме впечатляващ и устойчив ръст в рентабилността, нашият основен фокус беше да създаваме стойност за нашите собственици. Тази сделка, която е кулминацията на тези усилия, е правилната за нашите акционери и е удовлетворяващ завършек на един от най-успешните обрати в развитието на водеща медийна компанията през последните години. Доволни сме, че PPF Group, с доказан успех в управлението на бизнеси в много индустрии, споделя нашата перспектива за важността на местното съдържание и неговата способност да привлича големи аудитории към телевизията“.

Споразумението е одобрено единодушно от Борда на директорите на СМЕ, с препоръката на специалния комитет на Борда. Най-големият акционер на CME, AT&T Inc., се съгласи да гласува в полза на сделката. Придобиването се очаква да бъде финализирано около средата на 2020 г., като подлежи на регулаторно одобрение и изпълнение на обичайните условия за приключване на сделка.

Завършекът на транзакцията не е обект на допълнителни условности, свързани с финансирането ѝ. Дружеството е съветвано от Allen & Company LLC и Bank of America Merrill Lynch като финансови консултанти, и от LLP Covington & Burling като юридически съветник.

За CME

CME e компания от медийната и развлекателната индустрия, която управлява водещи бизнеси в пет пазара от Централна и Източна Европа с общо население от близо 45 милиона души. CME  разпространява 30 телевизионни канала в България (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring), Чешка република (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action и Nova Gold), Румъния (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International и PRO TV Chisinau), Словакия (TV Markíza, Markíza International, Doma и Dajto) и Словения (POP TV, Kanal A, Brio, Oto and Kino). CME се търгува на NASDAQ Global Select Market и Prague Stock Exchange (“CETV”).

За PPF Group

PPF Group инвестира в множество пазарни сегменти като финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими имоти и машинно инженерство. Бизнесът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и в Азия. PPF Group притежава активи за над 45 милиарда евро (към декември 2018 г.)

Последвайте канала на

Novini.bg
2458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Маймунян

2019.10.28 | 16:27

1

Дали ще ми бият директно шута , Боже , или само ще ме лашнат в 3-та глуха и сам ще трябва да напусна ?

Добави коментар

Водещи новини