Face to Face оглави вината на Централна и Източна Европа

  • 15 октомври 2019 10:40

  • 498
  • 0
Face to Face оглави вината на Централна и Източна Европа
©

България е безспорният победител в престижната класация на един от най-авторитетните световни конкурси - Concours Mondial de Bruxelles на десетте най-добри вина за Централна и Източна Европа. Потенциалът на страната ни за висококачествени вина е виден от класацията. Там 4 от 10-те отличени вина са именно от България. След нас с по две вина са Румъния и Словения с и по едно за Словакия и Молдова.

Огромен принос за утвърждаването на България като топ дестинация в създаването на вина има и модерната българска изба New Bloom Winery в град Съединение, която бе отличена в тази класация за безспорното ниво и високо качество на производство. За избата това е поредното достижение и световно признание на марката Face to Face (F2F), след като по-рано тази година, виното от немския сорт Дорнфелдер донесе на страната голям златен медал от Мондиала. В рамките на Concours Mondial de Bruxelles родната изба от Тракийската низина успя да прибави и други четири отличия – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе.

Според винените експерти, създали класацията за десетте най-добри вина от Централна и Източна Европа, през последното десетилетие вината от региона се харесват на все по-голям брой потребители. Затова повече от всякога съвременните ценителите на виното търсят „перли“ от по-малко известни места, което отваря път към висококачествените източноевропейски предложения.

Набиращите популярност, отглеждани у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент, доказват категорично потенциала на българския тероар и високото ниво, на което работят родните енолози. New Bloom Winery е единствената изба у нас, която работи с тези два сорта като дори германските партньори на производителя са учудени от резултатите, които постигат у нас тези сортове. Избата залага на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производството – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Серията Face to Face (F2F) е кръстена на комуникацията „лице в лице“ – каквото е и посланието на изображенията върху етикетите.

New Bloom Winery е единствената изба в България със собствени масиви от сортовете Дорнфелдер и Регент. Популярни в Германия и все още непознати у нас, те вече печелят своите последователи. Германските партньори на винарната са учудени от превъзходните характеристики на сортовете на почвата в България, което се дължи както на особеностите на тероара, така и на опитните енолози на New Bloom Winery. Целият процес от оглеждането на лозичките до бутилиране и съхранение на виното се подлага на строг контрол, което се улеснява от непосредствената близост на лозята до винарната.

Серията Face to Face (F2F) е вдъхновена от искреността в отношенията и директната комуникация „лице в лице“. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, освен да се срещнем лице в лице с чаша вкусен Дорнфелдер от F2F.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
498 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини