Шефът на БНР сам си е предложил и одобрил сума в размер на над 50 000 лв. за заплата

Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален директор и да си правиш каквото поискаш не изглежда най-правилното, на което можем да сме свидетели.

Това пише в сайта topnovini.bg по повод разразилите се скандали в БНР. Какво имаме предвид – БНР е медия с национално значение, на държавна издръжка и има определени правила, норми и закони, към които трябва да се придържа всеки един неин служител, независимо от длъжността и отговорността, която носи.

Тогава, когато не си като другите си длъжен и така да се държиш. Когато цялото общество си отделя от възнаграждението, независимо какво е то и под каква форма – било то заплата или пенсия, няма как да се подиграваш с обществото и да си мислиш, че ще останеш безнаказан, поради една или друга причина, както и с всички, с които работиш.

В края на миналата седмица ви информирахме, че генералният директор на БНР Светослав Костов е поискал бюджетът за 2020 г. на радиото да бъде увеличен с 12 млн. лв. По информация на topnovini.bg, генералният директор сам си е предложил и одобрил сума в размер на над 50 000 лв., която е получил за по-малко от два месеца на тази длъжност. Тази изумителна сума е всичко останало, но не и нормална заплата.

До къде може да стигне наглостта на човек на подобен пост и злоупотребата със служебното му положение, можем само да гадаем. Така, първата стъпка в този евтин водевил е осигуряването на доход от над 50 000 лв. за първите два месеца на високия пост.

Втората стъпка е рязкото искане за увеличение на бюджета с допълнителни 12 млн.лв., които никому не е ясно за какво ще бъдат иразходвани, за служителски възнаграждения, за допълнителни хонорари, за ново оборудване или за лични облаги… В такива ситуации, ако не се вземат мерки и действията не бъдат незабавно пресечени, последствията ще бъдат с мащабен и за съжаление отрицателен знак. Нужно ли е да сме свидетели и да не вземем отношение, когато наблюдаваме докъде може да стигне човешката лакомия и злоупотреба с влияние.

Коментари

 1. 2019.09.18 | 09:25

  Е това прасе взима десет пъти по голяма заплата от бате Боко.

 2. 2019.09.16 | 13:34

  Само аз ли не мога да намеря името на въпросния хрантутник в статията? Кажете кой е, не мога да помня всички мазни физионимии на крадци. Те да не са 500-1000 човека, та да ги заопмня.

 3. 2019.09.16 | 11:15

  Знаръе ли ,че в града ни репортерите со с 660- 700 заплата и затоеа текучествпто е голямо. А за млади и кадърни хора да не говорим Има около 2 или 3 . Всички са издухали бабушкери , които дори и с копютър не могат да работят. А за т.н. Директор на Радио Кърджали да не говорим . Я го има на работа ,я го няма . Ако го има ,то е още пиян и неадекваъен. Дайте път на младите, дайте им добри заплати, ане само на учителите. Журналиста е пулса на деня. Оценеъе го както подобава. Моля ви.

  1. 2019.09.16 | 13:31

   Докато избирате да ви управлява Доган няма какво да се оплаквате - идете на него да му кажете.

 4. 2019.09.16 | 10:52

  ...ама с Бога и прилика :(

 5. 2019.09.16 | 10:42

  Стара българска традиция е - да се крадне нагло и безобразно, който може да гепи нещо-гепи го ... е и тоя си е гепил,за два месеца , сега бяга, и готоово ... а аз има да работя ... ммм 4 години за тея пари ... човека е по-ценне от един редови българин цели 24 пъти ...

 6. 2019.09.16 | 10:11

  А бе това герберско лайно и боклук още ли се шляе по върховете на радиото .Погледнете само какво охранено червено бузесто е

 7. 2019.09.16 | 10:02

  vsicko uvajaemi idva ot primera na ciganskiat premier na moje toi da kradne darjavata na salma a drugite da go gledat estestveno shte kradat i te kato nego.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет