Съоснователят на Уикипедия призова за двудневен бойкот на социалните медии

„Човечеството е използвано безцеремонно от огромни дигитални империи“, заяви съоснователят на Уикипедия Лари Сангър в Декларацията за дигиталната независимост на големите социални медии.

В отделен блог пост Сангър призова за бойкот (#SocialMediaStrike) в четвъртък и петък, в името на защитата на личния живот и като част от „усилието да се притиснат мрежите за възстановяване на контрола на личните данни на потребителите”.

„Предлагам в тези дни социалните медии да бъдат използвани, само за да публикуваме известия, че сме в стачка”, пише Сангър.

Сангър иска да има опция за криптиране от край до край, за да могат социалните медии да бъдат „оперативно съвместими“ по отношение на постове в една платформа, които се появяват в друга, както и за универсален набор от протоколи, предава Нова Телевизия.

Коментари

  1. 2019.07.04 | 17:36

    Че кой ви кара да си качвате данните.
    Аз нямам една моя снимка във социалните мрежи, не качвам никакви лични данни. Ако пък е задължително си ги измислям. Няма по тъпо нещо в тоя свят от социалните мрежи, да си показвам живота на всички. Ям нещо, хоп снимка с два пръста пииийс. Отивам в банята бумм, пак снимка дъкфейс джуки... много модерен/на йееее. Купувам си кола, ехаааа всички да ме видят колко съм похарчил, колко съм богат , ама непременно с двата пръста пииийс.
    Толкова ми е писнало от тая тъпа показност, която навлезе в живота ни. Станахме рекламни табелки на марки, само и само да можем да видим малко завист в очите на другите.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет