Осем кандидати за генерелан директор на БНТ

Осем са кандидатите, които са подали документи за участие в процедурата по избор на генерален директор на Българската национална телевизия.

"Своите концепции са подали общо осем кандидати. По реда на приемането им това са: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Изслушването на допуснатите кандидати ще бъде на трети и четвърти юли, а самият избор – на пети юли", каза пред БНР председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

В 17 часа днес изтече крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. Процедурата за избора беше обявена от Съвета за електронни медии на 9 май.

Припомняме, мандатът на генералния директор на БНТ Константин Каменаров беше прекратен предсрочно в края на април, след като той беше осъден на година и три месеца условно за шофиране след употреба на алкохол. Според Закона за радио и телевизия лица, които са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, не могат да заемат тази длъжност.

За временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ беше избран Емил Кошлуков за срок от три месеца, а междувременно СЕМ обяви процедурата за избор на генерален директор на обществената телевизия. Съгласно утвърдения от медийния регулатор график, изслушването на допуснатите кандидати ще бъде на 3 и 4 юли, а самият избор на генерален директор на БНТ на 5 юли.

Коментари

  1. 2019.06.04 | 11:15

    ПЪЛНО Е С МЕРАКЛИИ, НО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МЕРАКЛИИ И МОЖЕЩИ Е НЕСРАВНИМА.ОТ ТЕЗИ НЯМА НИТО ЕДИН, КОЙТО ДА ИМА ПОНЕ МАЛКО ИНТЕЛЕКТ И ЗНАНИЯ ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ.

  2. 2019.06.04 | 01:51

    Еееех, голямо натискане , голям цирк ще има...Като част от Големия цирк!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет