Българско вино от немския сорт Дорнфелдер спечели голям златен медал на „Световното по вино“

България спечели общо 45 медала на „Световното по вино“. Така експертите наричат  Concours Mondial de Bruxelles – единственият пътуващ винен конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Четири от родните вина постигнаха най-висок резултат – за т.нар. голям златен медал (над 92 точки). Едно от вината с такава оценка е Face to Face (F2F) от немския сорт Дорнфледер.  Произвежда се от модерната изба в Съединение New Bloom Winery. Избата успя да спечели още четири отличия -  два златни медала за серията PIXELS – от немския сорт Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе. През миналата година New Bloom Winery, чието име  буквално означава нов разцвет, цъфтеж, също спечели пет отличия, но нямаше голям златен медал.

Винарната е единствената у нас, която работи с немските Дорнфелдер и Регент. Дори германските им партньори са учудени от резултатите, които постигат у нас тези винени разновидности. New Bloom Winery залага  на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Серията Face to Face е кръстена на комуникацията „лице в лице“ – именно две стилизирани лица, обърнати едно към друго са изобразени и на етикетите. Бутилките се запечатват ръчно с восък. Медалите на Concours Mondial de Bruxelles са поредното голямо отличие за продуктите на New Bloom Winery на международната винена сцена. Големият златен медалист F2F Дорнфелдер има в колекцията си сребро от миналогодишното издание на „Световното по вино“, както и златен медал Mundus Vini 2015 и сребърен за първата реколта от виното на Mundus Vini 2014.

Двата златни медала от Mondial de Bruxelles 2019 са за червените вина в серията PIXELS, при които е приложена друга иновация -  затварят се с уникалната трипластова тапа Ardea Seal, която позволява съхранение на напитката след отваряне за по-дълго време. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю.

В тазгодишното издание на конкурса бяха изпратени 9150 проби от 46 различни държави. Испания е с най-много отличия – общо 626, Франция е втора с 614. Традиционните италиански сортове изстрелват Италия напред – трето място по брой награди – общо 383. Само един процент от наградените вина успяват да покрият критериите за голям златен медал на Concours Mondial de Bruxelles. Над 50 % от всички медалисти в състезанието се продават на цена под 8,5 евро, което потвърждава отличното съотношение цена-качество. Вината са оценявани от над 300 винени експерти от целия свят.

   

(в материала има продуктово позициониране)

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет