Наследниците на катарски принц искат 2,6 милиарда долара от HSBC Suisse

  • 04 март 2012 17:35

  • 2193
  • 0
Наследниците на катарски принц искат 2,6 милиарда долара от HSBC Suisse
©

Наследниците на катарски принц, починал през 2000 година, сезираха швейцарското правосъдие с искане да получат 2,6 млрд.долара, депозирани от принца в банката  HSBC, предаде АФП.


Според наследниците банката отказала достъп до сметката на баща им. Починалият е Халифа бин Али бин Абдула Ал Тани, шейх милиардер, брат на предишния емир на Катар. Синовете на починалия шейх са поискали от съда да им бъдат върнати парите, внесени по сметка от техния баща в женевската банка, след като тя им отказала да направи това. Сезирането на съда бе потвърдено от правителството и от адвоката на синовете на шейха, но няма никаква информация за същността на казуса. Според източник "спорът по тези пари е от близо 30 години", тоест преди смъртта на шейха. HSBC отказва какъвто и да е коментар.

Името на банката влезе в светската хроника през 2007 година с кражбата на данни, съдържащи имената на 15 000 клиенти, извършена от французина Ерве Фалсиани, компютърен специалист. Преди три седмици генералният директор на банката Александър Зелер подаде внезапно оставка. Не бе съобщена никаква причина за неговото решение, припомня АФП

Последвайте канала на

БТА
2193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини