Мисия Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече... мед

  • 01 ноември 2018 14:26

  • 2568
  • 0
Мисия Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече... мед
©

Медът е здраве, казвали древните гърци, а ние днес знаем, че е един от безценните дарове на природата, от които не бива да се отказваме.

Още старите траки имали традиции в производството на мед по нашите земи. Те били изкусни пчелари и са едни от първите, които използвали кошери - правели ги от дървен плет и кирпич, а медът, който вадели, бил прочут в древния свят.

Има сведения, че една от стоките, с които старите тракийци търгували усилено, бил именно медът - те го товарели на кораби от пристанищата в Несебър и Созопол и той поемал на дълго пътешествие из Средиземноморието чак до далечните земи на Азия.

И до днес в страната ни пчеларите правят вкусен и полезен мед, а както казва Мечо Пух, когато говорим за нещо сладко, максимата "Колкото повече, толкова повече" важи с пълна сила.

Ако и вие сте почитатели на вкусния български мед, тази седмица от екипа на BILLA канят всички, които искат да се уверят в качествата на родния кехлибарен еликсир на специална дегустация в магазините си.

Медът с марка BILLA, който можете да опитате този петък и събота във всеки магазин на BILLA в страната, е изцяло български, от специално селектирани пчелини и е 100% натурален продукт. Дъхав букет от цъфнали билки, медът с марка BILLA e с богат и многоцветен вкус и аромат.

Българите избраха меда с марка BILLA

Медът с марка BILLA е предпочитан от 3/4 от запитаните българи в сляп продуктов тест на Pragmatica, проведен в три града през септември 2017 г.  Според данните над 70% от запитаните нашенци избират вкуса на мед BILLA пред този на други тествани водещи марки мед на пазара.

Искате ли сами да се уверите в качествата на хубавия български мед? Елате в най-близкия до вас магазин BILLA и опитайте сами ароматния и балансиран вкус на това сладко изкушение. Специалните дегустации ще се проведат този петък  от 17.00 ч. до 19.00 ч. и събота 11.00 ч. до 13.00 ч.

По време на този сладък тест ще имате възможност да опитате и кисело мляко, 4,5% масленост, с марка BILLA, произведено в България с оригинална българска закваска, селектирана в национална лаборатория за млечни култури.

И както казва един от големите почитатели на меда Мечо Пух - “Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед.”

А ако харесате българския мед с марка BILLA, добрата новина е, че сладкото изкушение, както и киселото мляко, което можете да опитате, са на промоционална цена в седмицата от 1 до 7 ноември.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини