Световната среща на българските медии тази година ще бъде от 24 до 28 октомври в Скопие

  • 29 август 2018 16:21

  • 852
  • 0
Световната среща на българските медии тази година ще бъде от 24 до 28 октомври в Скопие
© Pixabay

14-ата Световна среща на българските медии ще се проведе от 24 до 28 октомври в Скопие, съобщи на пресконференция генералният директор на БТА Максим Минчев. Мотото на традиционната среща, организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света, тази година ще е „Медии и памет".

Сред работните подтеми  са „Различните лица на патриотизма", „Бизнес и национален дълг", „Пропаганда срещу журналистика", но поканените ще могат също да правят предложения за теми.

Очаква се във форума да участват представители на около 40 медии от чужбина от около 25 държави. 

Минчев коментира, че  са настъпили  изключително позитивни промени в отношенията между България и Република Македония, затоплянето продължава и трябва да бъде използвано. Според него провеждането на световен форум на българските медии в Скопие ще бъде полезно и ще подпомогне  националната българска политика за по-добри отношения с нашата съседка. 

Основен партньор ще бъде Македонската информационна агенция /МИА/. 

„Продължава да е динамична и богата българската медийна палитра извън България, очакваме медии от Чикаго, Бостън, Канада, Западна Европа“, отбеляза Минчев. 
Той констатира, че има и леко раздвижване на нашите медии в Западните покрайнини.

Световната медийна среща от 2005 г. събира журналисти от България и целия свят, заедно с представители на бизнеса и държавните институции, политици, дипломати, интелектуалци, медийни експерти и значими обществени фигури. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини