Музикаутор съди Благоевград за 32 000 лева

  • 27 юни 2018 09:41

  • 2628
  • 0
Музикаутор съди Благоевград за 32 000 лева
© Булфото (архив)

"Музикаутор“ се закани да вкара община Благоевград в съда за неуредени авторски права  свързании с фестивала „Frankofollies. Blagoevgrad”.

Общината популяризирала фестивала и концертите си, но не е заплащала за музикалното им съдържание с години. Иван Димитров от "Музикаутор" твърди, че единствената полза е за община Благоевград. По думите му, тя съумява да представи себе си в по- добра светлина и с по-добър имидж, но пък тези, чиито продукт ползва - остават ощетени, пише "Монитор".

През отминалите петък и събота в Благоевград се проведе  едно от най-големите музикални събития в страната. Въпреки променливото време през двете фестивални вечери в парк „Македония“ се стекоха над 50 000 почитатели на френската музика, не само от България. Община Благоевград е подписала договор с "Музикаутор" през 2015, по силата на който не е превела нито лев. Поради което "Музикаутор" завежда съдебен иск за 32 хил. лева.

Официалният отговор на община Благоевград е лаконичен: „Община Благоевград не е организатор на фестивала, тъй като не притежава необходимите права за организация и провеждане на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград.  Дружеството „Франкофоли“ е притежател на ексклузивните права. Приносът на община Благоевград  към реализацията на фестивала е само логистична, транспортна и административна подкрепа на действителните организатори. Следователно община Благоевград не би следвало да заплаща авторски права на „Музикаутор“.  

Последвайте канала на

Novini.bg
2628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини