Fibank подкрепя развитието на туризма в България

  • 13 юни 2018 12:54

  • 2321
  • 4
Fibank подкрепя развитието на туризма в България
©

На 12 юни 2018 г. в столичния хотел „ИнтерКонтинентал“ се проведе Петата годишна среща на Националния борд по туризъм, на която Fibank (Първа инвестиционна банка) бе партньор. Събитието се проведе със съдействието на Министерството на туризма и събра на едно място ключовите институции и лидери в сектора на туризма. Сред обсъжданите въпроси бяха международния маркетинг на българския туризъм, дигиталните и облачни услуги в туризма и инвестициите в здраве.

От страна на Fibank участие взе г-н Чавдар Златев, Изпълнителен директор и Член на УС на банката, който се включи в дискусията на тема „Банки и инвестиции в туризма“. Експертите в панела се обединиха около мнението, че “съюзяването на хората в хотелиерския и туристическия бизнес е задължително. Също така има огромна нужда от подобряване на вътрешната свързаност между туристическите дестинации в страната”.

“България има основни дадености, които правят туризма перспективен за страната ни отрасъл и за всички е ясно, че можем да сме 4-сезонна дестинация. За да се случи това са нужни две основни неща – интелигентност, за да се развиват добри проекти и енергия за ефективната им реализация. Естествено нужни са и капитали”, каза г-н Златев. Той бе категоричен, че всяка банка би подкрепила един добър туристически проект.

Националният борд по туризъм обединява туристически сдружения, общини, инвеститори в туристическата индустрия и е най-голямата неправителствена организация в обществена полза в България.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2321 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Велков

2018.06.16 | 22:46

4
Наистина сме големи късметлии с всички природни и исторически ботатства, с които малката ни държава разполага и които са предпоставка за развитие на туризъм през цялата година. С целенасочена държавна политика, подходящи инвестиции и добро качество на обслужването занапред може да очакваме все по-добри резултати от този толкова важен за България отрасъл.
Петър

2018.06.15 | 19:53

3
Имаме чудесни условия за туризъм и е добре да ги развиваме умно в полза на всички.
Тодор

2018.06.15 | 19:47

2
Ти пък И.Т. да не си се подмладил, човече? Хах!
И.Т.

2018.06.13 | 18:41

1
Чавдаре,
колко си остарял.

Добави коментар

Водещи новини