„Музикаутор“ отпуска 240 000 лв. на БГ творци

  • 28 септември 2017 21:22

  • 1173
  • 0
„Музикаутор“ отпуска 240 000 лв. на БГ творци
© Pixabay

Културният фонд на сдружението за колективно управление на авторски права „Музикаутор“ ще отпусне около 240 хиляди лева в подкрепа на българските артисти, пише "Монитор".

Преди броени дни приключи проверката на техническите условия, на които следва да отговарят кандидатстващите проекти, а кои от тях ще получат финансова инжекция, предстои да се разбере. За целта е сформирано 9-членно жури в състав Антон Иванов – Чембъра, Васил Гюров, Георги Андреев, Пейо Пеев, Петър Дундаков, Петър Цанков, Стефан Драгостинов, Филип Александров и представители на компанията „Орфей Дика Мюзик Пъблишинг”.

“Целта ни е да насърчаваме българските творци в създаването на музика. Съхраняването на българския език и насърчаването на творците е политика, която трябва да бъде припозната от държавата. Надяваме се Министерство на културата скоро да „разблокира“ 14-те основания, предвидени в закона, за генериране на средства в Национален фонд „Култура“ и той също да се превърне във фактор за развитие”, посочват от „Музикаутор“, които отделиха малко над 370 хиляди лева за за всички сфери на изкуството миналата година.

Последвайте канала на

Novini.bg
1173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини