Вино KABILE посрещна гости от цялата страна за Слънцестоенето

  • 22 юни 2017 16:12

  • 2465
  • 3
Вино KABILE посрещна гости от цялата страна за Слънцестоенето
©

Гости от цялата страна се насладиха на изгрева на на-дългия ден и на възстановка на древен тракийски ритуал в археологическия резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Сценарият му принадлежи на траколога преф. Валерия Фол, а домакини на събитието бяха Регионален исторически музей – Ямбол, Община Ямбол и „Вила Ямбол“ с виното си KABILE, което носи името на античния тракийски град.

„Нашето вино носи името на античния тракийски град Кабиле и това не е случайно. То съживява легендата за най-могъщия град на траките, който пък носи името на богинята Кибела – закрилница на земите и лозята, първородна сила зад всяко вино, произведено през последните 4000 години в ямболския регион“, коментираха от „Вила Ямбол“. „Ето защо, вдъхновени от културното наследство на траките и историята на тяхната богиня-майка, решихме да създадем вино, посветено на традицията, уюта, специалните моменти в живота. Така се появи KABILE - едно хилядолетно наследство, запечатано в бутилка“.

„Ямбол е винарски регион и това е факт, доказан още преди създаването на българската държава, когато там е построен величествен град, кръстен на Зевс. Според сведенията, сегашната територия може би е сред първите географски региони в света, където са се отглеждали лозови насаждения и се е произвеждало вино от траките. Ето защо, днес се гордеем с това, че произвеждаме висококачествено вино в район с доказани винени традиции и споделяме своя успех с всички гости на Слънцестоенето“, допълниха енолози от избата по време на събитието.

KABILE е най-новата марка в портфолиото на „Вила Ямбол“ – изба с дългогодишен опит и наследство, датиращо още от 1924 г. В KABILE е събрано доказано качество от традиционно винарски регион и опита на експерти, които от години развиват и отглеждат над 10 000 дка лозови масиви. Регионът на Ямбол е изключително благоприятен от гледна точка на климатични условия и вид на почвата, ето защо е повече от подходящ за отглеждане на лозови насаждения и добив на висококачествено грозде.

В момента KABILE се предлага в 5 сортови разновидности – KABILE Шардоне, KABILE Шардоне и Совиньон Блан, KABILE Розе, KABILE Мавруд и Каберне Совиньон и KABILE Мерло и Каберне Совиньон.

Още с дебюта си по-рано тази година купажът “KABILE Мавруд и Каберне Совиньон” спечели златно отличие на международния винен конкурс Vinalies Internationales, надделявайки над вина в по-висок ценови клас.

Последвайте канала на

Novini.bg
2465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Безумие

2017.06.23 | 07:52

3
Бахти малоумието! Ако искат да си направят реклама на виното има и по добри начини..

2017.06.23 | 07:52

2
ТОВА ВИНО Е ГАДОСТ.ПРАВИ СЕ БЕЗ ГРОЗДЕ.ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ НА СНИМКАТА СА БОИ,ИНАЧЕ В ВСИЧКИ ШИШЕТА Е ЕДНО И СЪЩО.АКО НЕ ВЯРВАТЕ ГО ОПИТАЙТЕ.
Some

2017.06.23 | 07:52

1
Виното на Вила Ямбол е канцерогенно! Отвратителен вкус и трагично качество!

Добави коментар

Водещи новини