Уникална фотоизложба на Моста на влюбените по случай 15 години Hilton Sofia (снимки)

  • 03 ноември 2016 17:42

  • 1979
  • 0
Уникална фотоизложба на Моста на влюбените по случай 15 години Hilton Sofia (снимки)
©

София, 02 Ноември 2016 – Изминаха петнадесет години откакто забележителният хотел Hilton отвори врати в България и се установи като първокласна локация за престой, бизнес срещи и събития в София. За да отпразнува своята годишнина, Hilton Sofia организира серия от петнадесет вълнуващи събития, които да подчертаят водещата му роля в изграждането на културата на гостоприемство в града. Като едно от важните чествания в календара на хотела е фотоизложбата, озаглавена „Гостоприемство с история“, която бе открита на „Моста на влюбените“. Изложбата може да бъде разгледана от жителите и гостите на столицата до 14 ноември 2016 г.

Пешеходният мост, който свързва хотел Hilton Sofia с Националния дворец на културата, всъщност няма свое архитектурно име, но градската култура на София го определя като „Мостът на влюбените“. Това е предпочитаното място за срещи на влюбените млади хора. Застанали над голямото кръстовище на града, те се наслаждават на цветовете на залеза, показващи се зад Витоша планина. Мостът е една от любимите туристически точки в столицата и често функционира като галерия на открито. Красиви фотографски изложби или тематични фестивали над интензивния градски трафик го превръщат в метафора на оживената градска култура.

Фото изложбата „Гостоприемство с история“ на Hilton Sofia, показва тридесет очарователни дестинации, с директни полети от София, илюстрирани с архитектурно значимите сгради на Hilton. Други петнадесет фотоса показват, значими за историята на Hilton открития и иновации, а останалите снимки са посветени на Hilton Sofia. Посетителите на изложбата ще могат да се доближат до наследството от история, завещано от Конард Хилтън, както и до любопитни факти и моменти от историята, чрез прочутите фотоси от стаята та Джон Ленън и Йоко Оно в Hilton Амстердам, написването на коледната класика „White Christmas” и информация за новата мобилна апликация на Hilton HHonors. Важните събития от историята на Hilton Sofia, като снимки от откриването на хотела и празнуването на 15 годишнината, също са част от фотосите на Моста на влюбените.

”Ние сме изключително горди, че благодарение на подкрепата на регионалния маркетинг отдел имаме честа да покажем в София видни дестинации на хотелите Hilton – от Рейкявик до Дубай и Тел Авив. Посетителите на изложбата ще научат още интересни факти. Например, че напитката Пина Колада, сладкишът Брауни и салатата „Уолдорф“ са създадени в хотелите на Hilton по света, както и че Hilton e първата верига, управляваща хотели по световните летища“, отбелязва Щефан Райтер, генерален директор на Hilton Sofia. “В допълнение, ние, Hilton Sofia, имаме редица специални поводи, с които да се похвалим. От обновения президентски апартамент, до празненствата за Октоберфест и моменти от събитието “Около света за един ден”. Фото-изложбата „Гостоприемство с история“, на Моста на влюбените, подчертава нашата традиция на добър домакин в София. Хотелът е известен с удобната си локация, невероятната гледка към столицата и безпрецедентното си гостоприемство“.

За Hilton Sofia

Разположен в сърцето на София и заобиколен от Южния парк, Hilton Sofia предлага 245 просторни стаи с модерно обзавеждане и невероятен изглед към Витоша. Хотелът се гордее с уютния си бизнес салон и наскоро обновения президентски апартамент. Пространството за конференции и мероприятия, от 460 квадратни метра, е допълнено от уникален атриум и тераси към Южния парк. Гостите на спортния център имат на свое разположение 24 часа фитнес, както и вътрешен басейн, сауна, парна баня, открита тераса и две масажни стаи.

За Hilton Hotels & Resorts

Близо един век хотелите Hilton гордо посрещат туристи от целия свят. С повече от 570 хотела на 6 континента, веригата поставя основата на незабравимо пътуване и цени всеки свой гост, който минава през вратите на хотела. Като най-важната част от семейството на Hilton, Hilton Hotels & Resorts не спира да налага стандартите на гостоприемство чрез продуктови иновации и услуги, които отговарят на високите изисквания на гостите на хотела. Hilton Hotel & Resorts e част от многократно награждаваната програма за лоялност, Hilton HHonors. Членовете на Hilton HHonors директно резервират, през предпочитаните канали на Hilton, и незабавно получават бонуси, включително ексклузивни намаления, каквито не могат да се намерят никъде другаде, безплатен интернет и удобства като дигитална регистрация в хотела с възможност за избор на стая и „дигитален ключ“, достъпен ексклузивно през приложението Hilton HHonors.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ОТ ИСТОРИЯТА НА HILTON SOFIA

- Организирани са 230 сватби, което означава средно по 15 вълнуващи сватбени празненства всяка година

- Посрещнати са 300 ВИП гости и известни личности 

- Изпити са 348 300 литра вино или иначе казано средно по 70 бутилки вино през всеки един ден от изминалите 15 години 

- Посрещнати са съставите на над 60 международни футболни отбора 

- Изпрани са 4 781 000 килограма пране 

- Почистени са 93 780 000 квадратни метра площ

ОТКРИТИЯ И ИНОВАЦИИ, КОИТО HILTON E ДАЛ НА СВЕТА МАЛКА ЧАСТ ОТ „АЛЕЯТА НА СЛАВАТА“ НА ВЕРИГАТА

Създаването на десертът Брауни и салатата „Уолдорф“, чиито оригинални рецепти се използват и до днес са само част от случващото се в хотелите Hilton по света през изминалите 97 години от откриването на първия хотел

1919 г. – Конрад Хилтън стартира хотелския си бизнес, като купува малък хотел с 40 стаи в Тексас, вместо да осъществи първоначалното си намерение да купи банка.

1942 г. – композиторът Ървинг Бърлин пише любимата коледна песен „White Christmas“, докато седи до басейна в Hilton Arizona Biltmore

1947 г. – Нюйоркският Roosevelt Hilton става първият хотел в света, който инсталира телевизори в хотелските си стаи.

1954 г. – Рамон „Манчито“ Мареро, барман в хотел Hilton Caribe измисля Пина Коладата след месеци експерименти. В оригиналната рецепта има ром, сок от ананас и кокосов крем. През 1978 година Пина Коладата е обявена за национална напитка на Пуерто Рико.

1964 г. – Бийтълс се срещат с Ед Съливан в Hilton London на Парк Лейн.

1969 г. – Джон Ленън и Йоко Оно прекарват медения си месец в президентския апартамент на Хилтън Амстердам. Тук те провежда известния си „креватен протест“ за мир цели шест дни. Апартаментът на Джон и Йоко все още се използва и се радва на изключителна популярност сред младоженци и влюбени двойки.

1979 г. – Фреди Меркюри пише CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE, докато взима вана в един от апартаментите на Hilton Munich Park.

1999 г. – Анджелина Джоли скача в басейна на Beverly Hilton, след като печели наградата Златен Глобус, ... с роклята си на Рандолф Дюк!

1955 г. – отваря врати Hilton Istanbul, първият хотел построен в Европа след края на Втората световна война. По-късно става и първият хотел в света, който има своя пощенска марка.

1965 г. – на 45тия етаж на Hilton New York запомнящо се общо представяне имат Кийт Ричардс и Мик Джагар. Пианото, на което са свирили тогава, е в хотела и до днес. 

1973 г. – Hilton представя първата централизирана резервационна система, използваща компютърна технология, HILTRON, която обединява всички хотели Hilton. 1992г. – Филмът „Бодигард“ с Уитни Хюстън и Кевин Костнър е заснет в The Fountainbleau Hilton.

1994 г. – Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на прави последния си концерт в САЩ и отсяда в президентския апартамент на Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort & Spa, същия апартамент, в който отсяда Елвис Пресли десетилетия по-рано.

2009 г. – Филмът „Високо в небето“ с Джордж Клуни в главната роля се снима в 2 хотела от веригата в Сейнт Луис и в Hilton Miami Airport.

Последвайте канала на

Novini.bg
1979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини