СЕМ отложи разглеждането на оставката на Георги Лозанов

  • 01 март 2016 15:57

  • 1256
  • 2
СЕМ отложи разглеждането на оставката на Георги Лозанов
© Булфото (архив)

Съветът за електронни медии отложи на днешното си редовно заседание разглеждането на оставката на председателя на регулатора Георги Лозанов поради липса на пълен състав. Точката ще влезе евентуално в дневния ред на заседанието следващата седмица, когато отсъстващата днес Мария Стоянова ще се завърне от командировка в чужбина.

Лозанов посочи, че от утре ще бъде в платен отпуск, докато се оформят по законово правилен начин обстоятелствата около неговата оставка. Вече заявих, че по определени причини не желая да изпълнявам правомощията си и като се откажа да гласувам по една тема, аз се отказвам от това въобще да бъда член на съвета, а не да излизам по една тема, а по другите стоя, аргументира се той.

Припомняме, на 25 февруари Лозанов заяви, че подава оставка като член на СЕМ и съответно като негов председател. Като мотив той посочи, че е разгледал внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация "Пик Броудкастинг" АД и е установил, че няма законови основания тя да му бъде отказана. "Не бих искал нито с гласа си като член на СЕМ, нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медиа, която лесно минава в регистрите на враждебната реч", заяви в изявлението си Лозанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1256 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.01 | 18:31

2
TOZI TUFLEG MI SEKNA VETCHERYATA UVI
муле

2016.03.01 | 18:30

1
Какво толкова незаменим ли е егати и простотията.

Добави коментар

Водещи новини