Г-н Лозанов, защо искате да абортирате един плод още преди да се е родил, да не сте Ванга, пита шефъ

  • 26 февруари 2016 08:50

  • 3036
  • 3
Г-н Лозанов, защо искате да абортирате един плод още преди да се е родил, да не сте Ванга, пита шефъ
©

Благодаря на г-н Лозанов и на вашата телевизия за рекламата, която правите на този зародиш, на телевизия „ПИК“. Това са много пари, които ми спестявате за реклама. Искам да попитам г-н Лозанов, който е либерал, защо иска да абортира един плод още преди да се е родил, да не е Ванга, че ще знае за какво ще е тази телевизия.

Това запита в сутрешния блок на бТВ собственикът на бъдещата телевизия „ПИК“ Недялко Недялков.

Припомняме, вчера, месец предсрочно, д-ц. Георги Лозанов подаде оставка като председател на СЕМ и като член на регулатора, за да не участва по никакъв начин в гласуването за телевизия „ПИК“.

„Предполагам на базата на сайта. Надявам се, че тази телевизия ще смени тона, когато попадне на терена на регулирана публичност“, отговори Георги Лозанов на питането на Недялков.

„По принцип не обичам да говоря априори. Искам да говорим конкретно – кое е жълто, кое е език на омразата. Така, по принцип да говорим, смятам, че не е особено сериозно“, продължи главният редактор на Агенция „ПИК“.

„Аз няма да правя анализи, особено на Агенция „ПИК“, която е била извън обсега на медийната регулация по закон“, категоричен бе обаче Георги Лозанов.

Той е разтревожен „този тип враждебна реч на нерегулираната публичност да не започне да се изсипва в интернет пространството“.

„Аз съм против компроматното, жълтото, враждебното говорене“, категоричен бе доц. Георги Лозанов.

Има някакви граници в медийната среда. Оставката не е нещо самоцелно. Аз не просто си прекратявам мандата. За мен е важен публичният разговор, който предизвиквам, обясни довчерашният шеф на СЕМ.

Той определи задаващия се проект като „една враждебна реч, която в медийното пространство се генерира и има риск да навлезе в публичната сфера“.
„Става дума за Агенция „ПИК“, които са отговорни за това грубо, компроматно говорене. В интернет те са създали влияние на търпимост. В интернет има много свобода, но трябва да има и малко авторитет“, изрази мнение е Георги Лозанов.

Според Лозанов, когато това говорене навлезе в радиото и телевизията, то ще натрупа доверие.
„Аз просто го усещам като вълна, която да се отпуши и да се излее в телевизионното пространство“, подчерта той.

„Така както стана със собственика на „ПИК“ Недялко Недялков и вашия колега Слави Трифонов“, аргументира се Лозанов.

„Ако този риск не се състои, няма голяма загуба, че аз съм подал оставка, посочи Лозанов, който се надява аудиторията да започне да отсява какво чете.

По закон никой няма право да откаже регистрацията на новата телевизия, поясни Лозанов, според когото педии като „ПИК“ са „електорални политически медии“.

„Отдавна се говори, че трябва един закон, който да е адекватен“, припомни доц. Георги Лозанов.

Последвайте канала на

3036 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
оффф

2016.03.14 | 10:59

3
ниДЯЛКО ПЪРДЯЛКО......толкова си противен

2016.03.14 | 10:59

2
Защото се знае предварително , че този нероден плод е загнил още при зачеването си -- т.е. ще бъде поредната про - руска и про - болшевишка диария , която ще замърсява българския ефир с рублите на Москва и денонощно ще вие срещу ЕС и НАТО !

2016.03.10 | 07:25

1
а протурска ти харесва, а? За протурска може, а проруска не може, така ли продажнико?

Добави коментар

Водещи новини