Главният редактор на Дума: Не съм уволнен!

  • 15 ноември 2011 07:36

  • 1455
  • 0
Главният редактор на Дума: Не съм уволнен!
©

Това са смешки и не искам да се занимавам с тях, така коментира главният редактор на в. "Дума" Ивелин Николов информацията, че бил освободен от длъжността си.

“Разбира се, че не съм уволнен! Цялата история, която се раздухва, е трагикомична. Нищо кой знае какво не е станало, че да му обръщаме чак толкова сериозно внимание”, казва Николов в интервю за “България днес”.

На настоятелните въпроси какво все пак се случва във вестника, на който е главен редактор, той отговаря категорично, че е не е уволнявам и който мисли така, имал грешка. Запитан ходи ли всеки ден на работа, Ивелин Николов отговаря: “Не, не ходя, за да не създавам излишни скандали. Излязъл съм в отпуск, докато се разбере кое как стои и кой какъв е всъщност. Когато отпуската ми изтече, се връщам на работното си място.”

По думите му отпускът му е до сряда – 16 ноември. Ивелин Николов потвърждава, че е пуснал преди няколко седмици докладна до БСП срещу в. “Дума”. “Истина е това. Редовно информирам ръководството на БСП за състоянието на вестника”.

За отношенията си с издателя Николай Малинов казва, че са спорили по много въпроси, но не знае защо го маха от поста му. Казал му лично преди седмица, че го отстранява от длъжност. Според Николов Малинов си мислел, че има повече права, отколкото всъщност притежава. “Явно ще трябва да му се обясни как точно стоят нещата”, коментира уволненият главен редактор. По този повод му се обадил Сергей Станишев и го попитал какво става, какъв е този абсурд. Станишев казал, че до вторник ръководството на БСП трябва да прецени какво става, защото нищо не знае за случая

Последвайте канала на

Novini.bg
1455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини