"Ал Джазира" идва в България

  • 25 октомври 2011 19:45

  • 1811
  • 1
"Ал Джазира" идва в България
©

В продължение на една седмица перлата на арабските медии "Ал Джазира" ще снима в Кърджалийския региона бита и културата на местното население.

Кореспондентите от Истанбулското бюро на телевизията ще разговарят с представители на различни политически партии и религиозни общности в Кърджалийско, както и с представители на медиите.

„Ал Джазира" е собственост на катарското правителство. Тя безспорно е една от най-популярните и в същото време противоречиви медии в света. Медията се състои от два сателитни канала на английски и арабски, документален, има спортен и детски канал, две интернет страници, мобилна версия и други.

След месец ще заработи и новият канал „Ал Джазира - Тюрк", която ще излъчва на турски език. Медията ще се опита да увеличи влиянието си в балканските страни, където има турскоговорящо население, в това число и в България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Emilia-Boriana Slavkova

2012.06.02 | 00:46

1
Бъзикат се тук, у нас, и в Европа. А "тез" си гледат работата много делово и чрез тях Турция ще си прави необезпокоявана пропагандата за потурчване и ислямизиране у нас и малко по на запад. Но така е, когато ти си празно място, в теб се настанява по-силният и ти се прощаваш с настояще и бъдеще.

Добави коментар

Водещи новини