БТВ с официална позиция за повторния палеж на автомобила на Шикерова

  • 02 април 2014 14:32

  • 2712
  • 6
БТВ с официална позиция за повторния палеж на автомобила на Шикерова
©

Посегателството над журналист е директна заплаха към цялото българско общество.

Това се казва в официално становище на bTV Media Group, изпратено до медиите, във връзка с втория умишлен палеж на автомобил на водещата на сутрешния блок Генка Шикерова. От телевизията изразяват искрената си съпричастност и подкрепата си към Генка и нейните близки. "Това не е първият случай на нападение и агресия към журналист от bTV в последните месеци. Медиата ще предприеме всички необходими действия, за да изпрати ясно послание към лицата, които проявяват агресия над журналисти. Продължаваме да търсим истината! Днес, повече от всякога", пише още в становището.

"Ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес. Само по този начин медиите могат да изпълнят функцията си на четвърта власт, на която българските граждани да могат да разчитат. В същото време ние разчитаме, че полицията, следствието и прокуратурата ще изпълнят своята функция и ще изправят пред съда извършителя на поредното посегателство върху наш колега", допълват от телевизията.

От телевизията благодарят на всички зрители, колеги и приятели, които са изразили подкрепата си. Бързата реакция на обществото и журналистическата гилдия е показателна за високата нетърпимост към проявата на агресия, заявиха още от медията. Екипът на медията призовава цялата общественост и медии да обединят усилия, за да не остане неразкрито поредното престъпление, което застрашава най-ценното: човешкия живот.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2712 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.05.13 | 20:29

6
btv kato ostavi roliata si na manipulator nyama da ima problemi.otnasia se i za nova tv
уау

2014.05.13 | 20:28

5
Къде са министъра,главния секретар-къде са ?Няма ги -оставка !
Боримечката

2014.05.13 | 20:28

4
Тези които направиха българското общество лудо и насъскаха хората един срещу друг, като зверове, когато са заплашени се сещат, че са част от него!?! Е гати, цинизма!!! Жалки, платени, политически отрепки!!!

2014.05.13 | 20:26

3
ДА Я ЗАПАЛЯТ И НЕЯ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ!!! И БЕЗ ТОВА САМО ЛЪЖЕ И МАЖЕ В ПОЛЗА НА ДПС И БСП ТАЯ ЧЕРВЕНА ВЕЩИЦА !!!!!!!
Дядо Боре

2014.05.13 | 20:23

2
"Ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес", а не да манипулира и по този начин да защитава нечий интерес.
meco

2014.04.10 | 19:49

1
Бойко е виновен.

Добави коментар

Водещи новини