Люба Ризова и Виктория Бехар напуснаха БТВ! Уволняват и Краси Минев? (обновена)

  • 07 февруари 2014 16:01

  • 12995
  • 6
Люба Ризова и Виктория Бехар напуснаха БТВ! Уволняват и Краси Минев? (обновена)
© Булфото

Виктория Бехар, която е главен редактор на новините на БТВ, напусна телевизията в четвъртък късно вечерта.

Това обясни самата тя. "Тръгвам си. Взех решение да напусна и си отивам вкъщи", каза Бехар, цитирана от 24 часа. Люба Ризова, която е директор на новините и актуалните предавания в цялата "БТВ Медия груп", обмисля подобна стъпка и в момента е на разговори с новото ръководство, които продължават цял следобед. Според някои сайтове тя дори вече е обявила пред екипа си, че си тръгва. От телевизията обаче обясниха, че тя все още преговаря. И Люба Ризова, и Виктория Бехар работят в БТВ от самото й създаване преди 14 години. Преди това и двете бяха в Нова тв.

От телевизията потвърдиха за раздялата с двете журналистки и разпространиха своето становище по темата. Публикуваме пълният текст на съобщението, без редакторска намеса.

"От 10 февруари 2014 г. дирекция „Новини и актуални предавания” на bTV и отдел „Спорт” ще се слеят под шапката на отдел „Новини, актуални предавания и спорт”. Валя Гиздарска е новият главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group. Назначаването й влиза в сила от 10 февруари 2014 г. Промяната е част от процеса по преструктуриране на дирекция „Новини и актуални предавания” в bTV, която ще се случи след като досегашният директор Люба Ризова и главният редактор на „Новини и интернет новини” Виктория Бехар и ръководството на bTV Media Group взеха решение да се разделят.

„Причините за решението да напусна bTV са лични. Винаги ще помагам на bTV, и съм сигурна, че екипът е в състояние да продължи да прави най-добрите новини и актуални предавания в българския ефир. В момента няма нито едно предаване под шапката на „Новини и актуални предавания на bTV, което да не е номер 1 в своя слот. Убедена съм, че телевизията ще продължава да се гордее с най-добрия новинарски екип и благодаря на всички, с които заедно успяхме да го изградим”, заяви Люба Ризова.

Мениджмънтът на bTV Media Group изразява дълбоката си признателност към Люба Ризова и Виктория Бехар за изграждането на най-силния новинарски екип в българския ефир и им пожелава успех.

Новият член на bTV Новините Валя Гиздарска има над 20 годишен опит в медиите. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт” през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и емблематични публицистични предавания в Нова телевизия. От 2009 г. е главен редактор на предаването “Нека говорят с Росен Петров” по bTV".

Още един известен кадър на БТВ вече не е част от екипа на телевизията. Днес заповед за уволнение е получил шефът на спортния отдел Красимир Минев. Популярният журналист е в БТВ още от създаването й през 2000 година и се превърна в лицето на Шампионската лига за територията на България. “Много неприятна история. Краси беше на снимки, когато са му се обадили, за да го информират. Той все още не е получил заповедта за уволнение от новия ни изпълнителен директор Павел Станчев”, заявиха източници, цитирани от Блиц.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12995 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
niakoi

2015.12.19 | 06:51

6
zashto zanimavate horata s gluposi,koi go interesuva ot tekuchestvoto na personala v btv?
МУР

2014.02.19 | 02:07

5
А цицестата във ляво коя е ?
Вива Лео Меси

2014.02.19 | 02:07

4
Цицорестата е Вики Политова-баш шефката на бтв

2014.02.19 | 02:03

3
EMI TAKA E PEEVSKI ITAM E PROBIL ,,,DA NE SE ZADAVAT NEUDOBNI VAPROSI

2014.02.19 | 02:03

2
EMI TAKA E PEEVSKI ITAM E PROBIL ,,,DA NE SE ZADAVAT NEUDOBNI VAPROSI

2014.02.19 | 02:03

1
Вики, с теб сме състуденти от УНСС.. Както винаги ти си оставаш мъжко момиче.. Зад теб сме целия випуск 1996. Ние знаем, че те очакват нови върхове.

Добави коментар

Водещи новини