БТВ отвръща на удара - привличат Николай Дойнов и Васил Иванов

  • 27 август 2013 08:29

  • 17536
  • 13
БТВ отвръща на удара - привличат Николай Дойнов и Васил Иванов
©

Разследващият журналист Васил Иванов от Нова телевизия е бил на проби в БТВ като водещ на "Тази сутрин". Спешните промени се наложиха след като тандемът Ани Цолова и Виктор Николаев заедно отидоха в конкурентата Нова телевизия, твърди Всеки ден. Двамата изненадващо бяха свалени от екран през август, когато за първи път в историята си БТВ спря излъчването на сутрешния си блок.

След като в интернет се появиха данни, че двамата са уволнени заради острото интервю с премиера Пламен Орешарски, когато той отказа да съобщи кой му е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, от PR отдела на БТВ направиха всичко възможно да опровергаят слуховете за раздяла. Наложи се дори Ани Цолова и Виктор Николаев да обясняват, че просто си почиват, а не възнамеряват да напускат телевизията. Нов гаф на PR отдела доведе до недоразумение с извънредното издание на "Тази сутрин" в деня, в който се приемаше актуализацията на бюджета. Тогава от БТВ обявиха, че предаването ще се води само от Ани Цолова, но заедно с нея сутринта се появи и Виктор Николаев. Дни по-късно от Нова телевизия обявиха привличането на водещите, които ще правят собствено публицистично предаване.

В отговор БТВ решили да привлекат Васил Иванов заради силните му репортажи и разследвания, в които успя да прехвърли служебния автомобил на тогавашния главен прокурор Никола Филчев и разкри невероятни извращения покровителствани от служители на реда в затворите. След това Иванов стана жертва на бомбен атентат, без да пострада. Васил Иванов е бил канен в БТВ и в миналото.

Телевизията обаче била твърдо решена да го привлече в екипа си дори като разследващ журналист, ако не успее да се справи като водещ на "Тази сутрин".

БТВ набелязали за екипа си и водещия на Календар Николай Дойнов. Той е лице на медията вече над 15 години, а в кариерата си е бил водещ и на сутрешен блок. Любопитното е, че Дойнов е отказвал и в миналото да се присъедини към БТВ. Самият Дойнов води централната емисия на Нова "Календар", а в другия тандем участва Богомил Грозев, който допреди половин година беше репортер в БТВ. От години БТВ използва Нова телевизия като своеобразна "банка кадри". Самият директор на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова е бивш кадър на Нова. Тя напусна медията след като не успя да се наложи за директор на Новините в Нова телевизия и оглави нюзрума на БТВ още със създаването на телевизията.

Последвайте канала на

Novini.bg
17536 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2013.09.03 | 12:24

4
БТВ , БТВ--ПЕДЕРУГИ КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!! ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ НАПЪЛНО ИМЕТО БОСФОР ТВ.....
XXL

2015.01.08 | 21:59

13
Босвор TW или Борисов TW, няма никаква разлика...

2015.01.08 | 21:59

12
Ауууу Васил Иванов, рядко противно и злобно човече! Този не се ли пишеше "разследващ журналист", Никога и нищо наитина сериозно и голямо не разследват, жалки страхливци, конюнктурни и поръчкови боклуци, гнус!
Манлихер 95

2015.01.08 | 21:58

11
Помияри, помияри, има да чакате Васил Иванов и Николай Дойнов да дойдат във вашата фалшива пишман бтв. Те не са предатели!

2015.01.08 | 21:58

10
босфор ти ви е най- скапаната телевизия! Пълни лъжци и манипулатори! Не че и другите ни телевизии не са такива! Лично аз не ги и гледам вече. Информирам се от нета.

2015.01.08 | 21:57

9
БТВ прайте свирчоци ,а! мръсни к.пилета!

2013.09.10 | 14:45

7
тук си личи че е писал някакъв селяндур Само да те светна че скоро ще приключиш и ти така ще си седнеш на гъза че няма да повярваш на очите си Кака Елинор ще ти дръпне стола и на теб само за да те види че падаш Може да не познавам жената добре но със сигурност ще ти кажа че Тя не обича мъже насилници и е въпрос на малко време да ти пламне чергата под гъза Така че безоблачното щастие и любов са само привидни !С нетърпение очаквам този момент Снимайте го моля ви се когато е съкрушен искам да видя тъпата му физиономия селска клюмнала !Ти си по-голяма пешка и от мен жалък крепостен селянин !

2013.09.03 | 21:24

6
тцтцтц Любо Ангелов съвсем се е побъркал ..сам си отговаря...
Гери Маринов

2013.09.03 | 21:24

5
По-добре ще е да отвърне на удара като пусне предаването "Голата истина" да бъде конкуренция с "Господари на ефира"- да има какво да гледаме в БТВ. Какво стана с това предаване? Кога ще го излъчвате? Чакаме го с интерес. Мисля, че ще стане хубаво и конкурентно предаване на Нова телевизия.Успех.
Фичо

2013.08.30 | 13:13

3
Този да не вземе и там да ходи с подарения му от Бойко пистолет- както прави при интервютата..... Преди 6 год дори на летището го хванаха с торба байни патрони, ама Бойко го отърва....

Добави коментар

Водещи новини