Аделина Радева в двойка с Георги Любенов

  • 05 август 2011 11:34

  • 4277
  • 0
Аделина Радева в двойка с Георги Любенов
©

От 8 август Аделина Радева ще бъде новата екранна партньорка на Георги Любенов в централната емисия новини. До момента зрителите я познават като водеща на новините в сутрешния блок на БНТ „Денят започва", съобщиха от националната телевизия.

Аделина Радева завършва Националната гимназия за древни езици и култури. Учи класическа филология в СУ „Климент Охридски”, но печели стипендия и заминава за Атина, където завършва Националния университет на Атина – специалност комуникации и средства за масова информация. Работи като международен редактор в гръцката телевизия „Антена”.

След като се завръща в България става изпълнителен директор на Гръцкия бизнес съвет. Отразявала е за БНТ и ситуацията на границата ни с Гърция при блокадата на фермерите, както и драматичните сблъсъци и митинги по площадите на Атина срещу икономическата политика на правителството. Автор е на два документални филма за кризата в Гърция – „Недоволните гърци” и „Познатите - непознати гърци”. По време на снимките на последния филм на Аделина Радева, тя и операторът Огнян Колчаков бяха нападнати от гръцки неонацисти. Перфектният гръцки и хладнокръвната реакция на Аделина тогава спасиха екипа от гнева на протестиращите.

Смяната в тандема се налага заради напускането на Радинела Бусерска, която се присъединява към екипа на новата телевизия "България он ер"

Последвайте канала на

Novini.bg
4277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини