Иво Атанасов става член на СЕМ

  • 02 юли 2013 07:05

  • 1436
  • 1
Иво Атанасов става член на СЕМ
© Булфото

Бившият съветник на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в по медийните въпроси Иво Атанасов е най-вероятният нов член на Съвета за електронни медии от квотата на парламента, пише в. "Стандарт". До края на седмицата трябва да станат ясни номинациите за поста.

Комисията по културата и медиите вече одобри процедурните правила за издигането на кандидатури и те бяха гласувани от депутатите. Според запознати Атанасов ще е номинация на шефа на комисията Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в от Коалиция за България. Рамо за кандидатурата на бившия депутат от Кюстендил дава и зам.-шефката на парламента Мая Манолова, която е дългогодишен депутат от същия район.

Според критериите кандидатите трябва да имат професионален опит в сферата на електронните медии и съобщения, журналистиката, правото и икономиката. Номинираните трябва да са с обществен авторитет и с професионално признание. Всеки от явилите се на изслушването в парламента ще има 5 минути за представяне. По 1 минута ще се задават въпроси към тях от депутати. За избран ще се смята кандидатът, който събере най-много гласове. А ако двама имат един и същ брой, ще се явят на балотаж.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.18 | 12:54

1
този ли ще следи медиите да отразяват "правилно" протестите?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини