БНР и БНТ са разтревожени от закриването на ERT

  • 12 юни 2013 18:33

  • 1568
  • 4
БНР и БНТ са разтревожени от закриването на ERT
©

Българската национална телевизия и Българското национално радио се присъединяват към изразената позиция на Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ по повод решението на гръцкото правителство за закриването на Гръцкото радио и телевизия /ERT/. Това се посочва в съвместна декларация на двете български национални обществени медии.

БНТ и БНР се солидаризират с изразената тревога и разочарование на европейската общност на радио и телевизионните оператори. Двете български медии категорично настояват да бъде отстоявано и спазено правото на гръцките граждани за достъп до обективна информация.

Считаме, че обществените медии играят съществена роля в поддържането на това право, като упражняват обществената си функция и са гарант за предоставяне на обективни новини и висококачествено съдържание, удовлетворяващи нуждите на широката аудитория, пише в декларацията.

Съществуването на обществените радиа и телевизии и тяхната независимост от правителствата в съответните държави са в основата на демократичните и плуралистични общества, заявяват българските медии. Те са убедени, че националните обществени радио и телевизионни организации са по-важни от всякога във време на национални изпитания.

Последвайте канала на

1568 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
До 3

2013.06.27 | 18:37

4
Ти па кво намесваш турските сапунки тук? Трябва да лъжем, че ни харесва тази пародия на телевизия БНТ, само защото е българска ли? Ти мазохист ли си? Кво? Виж за кво ти отиват данъците и се събуди!

2013.06.27 | 18:36

3
Тия от бнт да не се бутат измежду шамарите. Крадат ни данъците по брутален и престъпен начин. Пълним гушите на разни програмни директори, а няма нищо гледаемо?!? Да го закриват тоя канал, защото не желая да плащам данъци заради тия...

2013.06.15 | 00:53

1
Изглежда си фен на турските сериали...
daaaaa

2013.06.21 | 23:41

2
няма да ми липсват и двете медии........прекалено са “бледи“...!

Добави коментар

Водещи новини