-
13 май 2013 11:05
- 4086
- 7
Най-продаваното гръцко узо на родния пазар Ouzo Zorbas, извоюва Златен медал от авторитетното германско изложение MundusVini International Spirit Awards.
Безкомпромисните немски познавачи го превърнаха в свой фаворит заради богатството на билкови аромати и автентичния му анасонов вкус. Тайната на най-пивкото узо, участвало в надпреварата, е билката Tirbulus Terestis. Митичната подправка хилядолетия наред била запазена марка на прочутите атлети в Древна Елада. Тя не само повишавала силата и издържливостта им на арената, но ги превръщала и в изкусни покорители на женските сърца. Днес най-добрите стръкове от Tirbulus Terestis могат да се открият в полетата на живописната област Тесалия. Там, в една от най-старите гръцки дестилерии, се произвежда и любимото на милиони познавачи Ouzo Zorbas. Местността е сочена за родина на Ахил, възпят в „Илиадата“ на Омир. Според легендите, древногръцкият герой добивал чудната си мощ благодарение на прочутата билка. Не случайно и до ден днешен гърците я считат за най-добрия афродизиак, а технолозите от Тесалия изкусно са вплели извлека й в състава на Ouzo Zorbas.
Напитката е създадена от най-добрият анасон в цяла Гърция и това е ключът към автентичния вкус и богат аромат, разказва главният технолог на дестилерията Михалис Барбаянис. Анасонът се отглежда специално за производителите на Зорбас, върху плодородните и екологично чисти полета на областта Тесалия. Узото се дестилира в малки по обем медни казани, използвани векове наред от стаите елински майстори. Те са снабдени с уникални пречистващи филтри, които елиминират всички остатъчни продукти и гарантират чистотата и отличния вкус на узото. То се произвежда по автентична рецепта, пренесена в Гърция от група елински монаси през деветнадесети век.
Още с появата си на родния пазар преди пет години, Ouzo Zorbas покори родните ценители на анасонови напитки и се превърна в най-продаваното гръцко узо у нас. Уникалното златно отличие, извоювано в Германия, със сигурност ще я направи фаворит и на хилядите немски и скандинавски туристи, които ще летуват у нас. Това прогнозират собствениците на някои от най-оборотните ресторанти по родното Черноморие, които бързат да заредят от узото, достойно за новите последователи на героя Ахил.
Последвайте канала на
Коментари 7
Добави2013.06.05 | 12:30
2013.06.05 | 12:30
2013.06.05 | 16:51
2013.06.05 | 16:51
2013.06.05 | 16:50
2013.06.05 | 16:51
Добави коментар
Водещи новини
Емилия Милчева: Интересни са ми обявените листи на ДПС
07 май 202408:14
Татяна Дончева: ГЕРБ и ДПС искат да спечелят мнозинството на тези избори
07 май 202408:40
Валери Тодоров (журналист) с коментар какво се случва в Грузия
07 май 202408:35
Бенчев, БПГА: Цените на горивата в България са най-ниски в ЕС
07 май 202407:44
Спасителната акция в Пирин: Туристът е бил с летен панталон
07 май 202408:55
Стрелба по автомобил в кв. „Люлин“
07 май 202408:43
3-годишно дете е с опасност за живота, блъснато от кола край Айтос
07 май 202408:55
Д-р Цветеслава Гълъбова за безкъсметието да си с психично болен
07 май 202408:45
Как да контролираме астмата?
07 май 202408:14
2013.06.05 | 12:30