17 кандидати искат шефския стол в БНР

  • 19 април 2013 20:09

  • 1728
  • 2
17 кандидати искат шефския стол в БНР
©

Седемнадесет са кандидатите за генерален директор на Българското национално радио /БНР/, подали документи до 17.00 ч. днес, когато изтече крайният срок, съобщиха за БТА от Съвета за електронни медии /СЕМ/.

Кандидатите са Георги Божков, Жени Гаджалова, Митко Димитров, Георги Василски, Диана Димитрова, Гергина Дворецка, Николай  Ангелов, Ванче Бойков, Найден Андреев, Ясен Инджев, Иво Тодоров, Кирил Колев, Росланна Белчева, Стефан Димитров, Радослав  Янкулов, Бойчо Кулински и Поля Станчева.

Предстои следващата седмица от регулатора да проверят документите на желаещите за поста и да обявят кои от тях са  изрядни и ще бъдат допуснати до конкурса. На 20, 21 и 22 май, ще се състоят събеседванията с кандидатите. Очаква се на 23 май да бъде избран новият генерален директор на БНР. За избран се счита кандидатът, получил най-малко три гласа от общо петимата членове на СЕМ. През май изтича вторият мандат на сегашния шеф на радиото Валерий Тодоров, а по закон той няма право на трети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1728 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гъзоврътков

2013.05.08 | 22:27

2
много вождове, малко индианец! не знам някой от изброените да е направил нещо за България - чиновници, послушковци, ченгета и партийни подлоги...все отбор български юнаци! срам!!!
арендатор

2013.05.08 | 22:23

1
Няма смисъл да се борят само за 1 место. Да дойдат в гр. Хасково ще ги вземем веднага в Земеделската кооперация на работа- хем през лятото ще си правят и слънчеви бани.....

Добави коментар

Водещи новини