Сайтът на "Сън" става платен

  • 27 март 2013 15:57

  • 1123
  • 1
Сайтът на "Сън" става платен
©

Сайтът на популярния британски таблоид "Сън" , собственост на медийната корпорация на Рупърт Мърдок, ще стане платен през втората половина на годината. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на изданието.

"Към момента не можем да кажем точната дата, от която онлайн изданието ще стане платено, както и ориентировъчната сума за достъп до него", съобщи официален представител на изданието. „ Във всеки случай това ще се случи през втората половина на тази година".

„През август изданието ще пусне свой съвместен проект с Английската висша лига. По-рано ние сключихме договор за 30 млн. долара за показване на акценти от срещите в първенството. Именно по тази причина преминаваме към въвеждането на платената услуга", каза още представителят на вестника.

Сайтът на "Сън" има 30 млн. уникални посещения всеки месец. Това е почти 13 пъти повече от печатното издание на вестника, който е 2.4 милиона копия всеки ден.

По-рано за въвеждането на платен абонамент обявиха и от друг популярен вестник „Дейли телеграф".

Вече повече от три години по аналогичен начин работят „Таймс", „Сънди таймс", като достъпът до тях струва 3 долара седмично.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bbb

2013.03.27 | 22:13

1
Тея пък кво се вживяват .. заби ми интернета.. и рефрешнах сайта няколко пъти.. :)

Добави коментар

Водещи новини