Започва битката за шеф на БНР

  • 22 март 2013 10:28

  • 743
  • 0
Започва битката за шеф на БНР
©

Настоящият шеф на програма "Христо Ботев" Стефан Димитров и редакторът на международните новини в ТВ+ Чавдар Стефанов се готвят да атакуват шефския пост в БНР, пише Труд. 

Такива слухове упорито бродят в медийните среди. Стефанов, който е и бивш кореспондент на радиото в Москва, вече се е явявал на такъв конкурс, но без успех. В битката за генерален директор на "Старата къща", както още е известно държавното радио, се очаква да се впусне и бившият му кореспондент в Румъния Георги Василски.

Друг от обичайните заподозрени - Александър Велев, който беше гласът на БНР в Германия, вероятно няма да се откаже от поста си на консул в Истанбул, където беше пратен преди 2 г.

От Съвета за електронни медии обявиха, че все още няма постъпили документи на кандидати за генерален директор. Концепциите в размер до 10 страници се приемат до 19 април. Изслушванията ще бъдат на 20, 21 и 22 май, а изборът на медийните надзорници трябва да стане ясен на 23 май.

До вчера следобед синдикатите в БНР още не бяха получили отговор от президентството на своето писмо с призив да се отложи изборът. Опасението им е, че решението на СЕМ може да бъде блокирано или обжалвано.

Последвайте канала на

Novini.bg
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини