Данъчните нападнаха Созопол

  • 03 юли 2011 15:07

  • 1166
  • 0
Данъчните нападнаха Созопол
© Булфото

Това съобщиха от пресслужбата на НАП-Бургас.

Данъчни инспектори иззели компютърната конфигурация на ресторант с 200 места, работещ без касови апарати. На посетителите на заведението били издавани обикновени бележки без никаква фискална стойност, разпечатвани на принтер, свързан с компютър. Целият персонал е бил без сключени трудови договори, а наемателите на обекта не са могли да представят каквито и да са договори, документи и отчетност за извършваната дейност.

Предстои издаването на наказателно постановление с принудителна административна мярка "запечатване на обекта". Заведението ще бъде под данъчно наблюдение, уведомена е и инспекцията по труда. Съставени са актове за установените административни нарушения.

Единайсет екипа инспектори от териториалната дирекция на приходната администрация в Бургас са започнали проверки по Южното Черноморие. Към тях от утре ще се присъединят и данъчни от други дирекции от вътрешността на страната. Действията са част от кампанията на НАП за засилен контрол по време на активния летен туристически сезон.

До момента в новия и стария град на Созопол са извършени 24 проверки на заведения. Неиздаване на касови бележки и липса на контролни ленти на касовите апарати са сред другите типични данъчни нарушения. В някои от проверяваните заведения оркестрите не са имали сключени договори за извършване на дейност, допълниха от пресслужбата на НАП-Бургас.

Десислава Станева
1166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини