Шефът на ЕБВР: България прави необходимото в кризата

  • 17 юли 2012 15:32

  • 667
  • 2
Шефът на ЕБВР: България прави необходимото в кризата
©

Новоизбраният президент на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Сума Чакрабарти е заявил пред премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че е впечатлен от фискалните мерки, които България предприема.

Чакрабарти се е срещнал с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по-рано днес при първото му посещение след избора му на този пост преди две седмици. Гостът заяви на пресконференция в Министерството на финансите, че е бил посрещнат много топло от премиера в Министерския съвет. По думите му в сравнение с много страни, включително Великобритания, България има нисък дефицит, рейтинговите агенция непрекъснато повече повишават рейтинга на страната и съвсем наскоро беше реализирани много успешна емисия еврооблигации.

"Мисля, че България прави всичко възможно и това, което е правилно в тази много тежка ситуация, на която сме свидетели в цяла Европа. Сигурен съм, че с правилната политика износът ще нараства непрекъснато и това ще доведе до очакваните положителни резултати. ЕБВР е в готовност да помага на България по пътя към този напредък", каза той.

Утре посещението на Сума Чакрабарти ще продължи в Бургас, където ще бъдат обсъдени различни идеи за проекти, включително и в областта на туризма, съобщи министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Според министъра добрите новини след успешната сделка с еврооблигациите вече водят до намаление на лихвите и това ще се почувства особено през есента.

От началото на дейността си в България през 1993 г. до 31 декември 2011 г. ЕБВР е инвестирала 2.45 млрд. евро в различни сектори на икономиката. През 2009 г. инвестициите на банката в България са на стойност 233 млн. евро, а през 2010 г. – 546 млн. евро. За миналата година те са спаднали до 91 млн. евро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
667 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.07.17 | 22:42

2
азиатска учтивост към домакините, нищо повече
djakero

2012.07.17 | 22:41

1
smeshno mi stava ot takiva izqvleniq ve4e

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини