Биткойн е с 10% по-евтин заради инфлацията в САЩ

  • 14 септември 2022 11:16

  • 459
  • 1
Биткойн е с 10% по-евтин заради инфлацията в САЩ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Стойността на биткойн се понижи рязко в късната американска търговия вчера, след като данните за инфлацията в САЩ показаха по-високо от очакваното нарастване, пише Си Ен Би Си.

Най-голямата по пазарен дял криптовалута отчете спад от 9,66 процента към 11 часа българско време, показват данни на „Койн Метрикс“(Coin Metrics). По този начин биткойн отбеляза най-значителното си понижение от 18 юни насам и достигна 20 249,80 долара. 

По-рано във вторник, преди да бъдат публикувани данните за инфлацията, криптовалутата отчете едномесечен връх при ниво от 22 746,49 долара.

Вчера данните от САЩ показаха, че инфлацията през август е била 8,3 на сто през, забавяйки темп спрямо предходния месец, но изпреварвайки очакванията на анализаторите за нарастване до 8,1 на сто.

Австралийка поиска 68 долара, преведоха ѝ 7,2 милиона

Тези данни карат инвеститорите да смятат, че Управлението на Федералния резерв на САЩ ще предприеме допълнителни стъпки в посока на увеличаване на лихвените проценти, което от своя страна води до разпродажба на по-високорискови активи като криптовалутите, допълва БТА.

Криптовалутата Етер, която се очаква да промени принципа на работата си в близките дни от енергоемкия алгоритъм „доказателство за работа“(proof of work) към „доказателство за залог“(proof of stake), вчера също се понижи с 6 процента.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
459 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Утре ще видим как ще е

2022.09.14 | 11:39

1
Незнам

Добави коментар

Водещи новини