"Сименс енерджи" прогнозира по-голяма от очакваното загуба заради Русия

  • 08 август 2022 12:18

  • 952
  • 2
"Сименс енерджи" прогнозира по-голяма от очакваното загуба заради Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

"Сименс енерджи" (Siemens Energy) съобщи, че прогнозира по-голяма от очакваното загуба за 2022 г. заради разход от около 200 милиона евро, свързан с преструктурирането на дейностите й в Русия, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13257

Германската компания, която осигурява поддръжката на турбините на компресорната станция "Портовая" от газопровода "Северен поток-1", заявява, че чистата й годишна загуба ще надвиши загубата от 2021 г. (560 милиона евро) заради този разход, представен като извънреден елемент.

Киев: Разочаровани сме, че Канада връща газови турбини

"Сименс енерджи", подразделение на "Сименс" с мажоритарно участие в производителя на вятърни инсталации "Сименс Гамеса" (Siemens Gamesa), предвиждаше досега годишната й  загуба да се равнява на миналогодишната. Компанията подчерта освен това, че резултатите на "Сименс Гамеса" са оказали натиск върху нейните резултати.

Групата обяви през март, че ще спре всякаква нова дейност в Русия заради инвазията в Украйна, като уточни,  че продажбите й в тази страна са много малък процент от общия й оборот от 28,48 милиарда евро.

"Сименс енерджи" обяви началото на изтеглянето на активите си от Русия, което се очаква за приключи през есента, предаде ТАСС. През третото тримесечие на финансовата си година (април-юни) компанията започна преструктуриране на бизнеса си в Русия, се казва в комюнике на "Сименс енерджи", в което е посочено, че само през третото тримесечие загубите й в сегмента "Газ и електроенергия" от излизането й от Русия са около 200 милиона евро.

Последвайте канала на

Калина Христова
952 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.08 | 12:36

1
Украйната е загубила вече над 150 000 кв. км . и 200 000 / ХИЛЯДИ / убити млади украинци !!! !!!Това са катастрофални , убийствени загуби ! Въпросът не е кой ще спечели , а кога РУСИЯ ще спечели цялата украина !

2022.08.08 | 13:09

2
никога

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини