МВФ може да намали прогнозата си за икономическия растеж заради Омикрон

  • 04 декември 2021 07:07

  • 679
  • 1
МВФ може да намали прогнозата си за икономическия растеж заради Омикрон
© gettyimages

Предвижданията за растеж на световната икономика на Международния валутен фонд (МВФ) вероятно ще бъдат намалени заради появата на варианта на коронавируса Омикрон. За това предупреди управляващият директор на Фонда Кристалина Георгиева на форум, организиран от Ройтерс.

"Вариант, който може да се разпространява много бързо, е възможно да подкопае сигурността и в този смисъл има вероятност от понижение на прогнозите ни за световен растеж от октомври", посочи Георгиева.

МВФ очаква по-голям ръст на цените и по-голяма безработица у нас

През месец октомври Международният валутен фонд обяви, че очаква световната икономика да отбележи ръст от 5,9% през тази година и 4,9 на сто през 2022 г. Тогава беше отбелязано, че заплахата от нови варианти на коронавируса увеличава несигурността по повод сроковете за преодоляване на пандемията.

Калина Христова
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Диарбекир

2021.12.04 | 07:49

1
МВФ ЩЕ намали икономическия растеж заради Омикрон!Треперете под завивките за новия Ковид докато масово се изтеглят фондове с цел ваксинация и превенция на Ковид и масово се фалират бизнеси!После докато масите се бият за едно парче хляб,Ковид победителите ще се смеят и ще пият питиетата си на Ревиерата!

Добави коментар

Водещи новини