ОТП Лизинг и Рено Нисан България отбелязват 5 години успешно партньорство в областта на финансовите продукти

  • 23 юли 2021 12:28

  • 44984
  • 0
ОТП Лизинг и Рено Нисан България отбелязват 5 години успешно партньорство в областта на финансовите продукти
©

Успешното партньорство между двете компании, което навърши вече пет години, даде възможност за лансирането на продуктите Renault Leasing, Dacia Leasing и Nissan Leasing за подпомагане закупуването на автомобил от индивидуални клиенти, малък и среден бизнес.

През юли 2021 г. ОТП Лизинг, дъщерно дружество на Банка ДСК, и Рено Нисан България отбелязват 5 години от стартирането на своето успешно партньорство. Като вносител на марките Renault, Dacia и Nissan, лидери на българския пазар на нови автомобили, Рено Нисан България среща в лицето на ОТП Лизинг доверен партньор, с помощта на който предлага атрактивни условия за закупуване на нови и употребявани автомобили, за да подпомогне индивидуалните клиенти, малкия и среден бизнес.

Сътрудничеството на двете водещи компании в своите сектори предоставя през годините множество иновативни финансови продукти като Balloon Leasing - лизинг с висока остатъчна стойност, позволяващ оптимизация на размера на месечната вноска, Nissan One Leasing с месечна вноска, равна на 1% от цената на автомобила, както и лизинг с 6 месеца гратисен период за старт на плащане на месечните вноски без допълнително олихвяване, гарантиращ ликвидност на клиентите в рамките на несигурната икономическа ситуация.

Семплите, ефективни и сигурни финансови продукти носят постоянен ръст на лизинговите сделки при нови автомобили. Към юни 2021 г. с програмата Dacia Leasing са реализирани над 5 700 автомобила, с Renault Leasing - над 4 300 автомобила, и с Nissan Leasing - над 2 000 автомобила. В края на последното полугодие финансирана сума на програмите надхвърля 216 милиона лева. Успех жънат и сделките при сертифицираните употребявани автомобили Renault Selection с ръст от 98,5% през 2020 г. спрямо 2019 г., като към края на юни 2021 лизинговото портфолио от автомобили по програмата Renault Selection надхвърля 1 300 автомобила със сума на финансиране над 20 милиона лева.

Отношенията на ОТП Лизинг и Рено Нисан България се разгръщат отвъд предлагането на атрактивни финансови условия на своите клиенти, когато през 2018 г. в рамките на ексклузивно партньорство с Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз съвместно осъществяват над 100 000 км трансфери на делегати с Renault ZOE.

"Да имаме доверен партньор в областта на финансовите продукти и услуги, особено когато е от ранга на ОТП Лизинг, е от голямо значение за нас и допринася пряко за успешното ни пазарно представяне. Резултатите, които постигнахме през изминалите 5 години, говорят сами за начина, по който българските потребители приемат нашата съвместна работа. В тези предизвикателни времена повече от всякога се концентрираме над ангажимента си да застанем зад нашите клиенти с разнообразие от гъвкави финансови решения за покупка.", заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia за България.

„Ние от Nissan сме щастливи, че партньорството ни с ОТП Лизинг носи духа и ценностите на Nissan да създава иновации и задава тенденции. Във време, в което клиентите закупуват не просто автомобил, а цялостно преживяване, с подкрепата на ОТП Лизинг създаваме иновативни и гъвкави решения, отговарящи на нуждите на нашите потребители.“, допълни Камен Илчев, генерален мениджър Nissan за клъстър Югоизточна Европа.

Михаил Комитски, Управител на ОТП Лизинг, коментира: „Гордеем се, че сме партньори на Рено Нисан България, вносител на три от най-продаваните автомобилни марки Renault, Nissan и Dacia, и заедно споделяме лидерски позиции на българския пазар. През тези пет години успяхме да лансираме редица съвместни продукти и инициативи, но това, което успяхме основно да променим, е клиентското изживяване с постигане на „One Stop Shop Approach” в шоурумите на дилърската мрежа на Рено Нисан България. На практика това означава, че финансовата институция е на мястото, където клиентът избира своя автомобил, и бързо и лесно може да кандидатства, да бъде одобрен и да подпише договор за лизинг дори електронно, без да е необходимо да идва до офис на лизинговата компания.

За нас е важно да предвиждаме пазарните тенденциите в подкрепа на нашите клиенти и с грижа за околната среда – затова заедно с Рено Нисан България непрестанно усъвършенстваме и разширяваме инструментите за финансиране на нови и употребявани автомобили, развиваме дистанционните канали за продажба и търсим цялостни решения за мобилност с възможно най-ниски вредни емисии.“

Сред основните фокуси, които Рено Нисан България и ОТП Лизинг поставят за своето партньорство в бъдеще, е намаляване на средната възраст на автопарка в България.

"Един от стълбовете на глобалната стратегия за корпоративна социална отговорност на Renault Group е безопасността на пътя. Именно затова целта ни с ОТП Лизинг за бъдещето на нашето партньорство е привличането на повече нови клиенти от все още прекалено големия пазар на употребявани автомобили над 10 години. Предлагайки атрактивни лизингови условия за продажба както на нови, така и сертифицирани употребявани автомобили, усилията, които полагаме да утвърдим оперативния лизинг сред частните клиенти, включването на сервизни договори в договора за лизинг - всичко това е тясно свързано с надеждността на автомобилите по българските пътища.", заключи г-н Гърнев.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
44984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини